Маю для вас найсмачніший рецепт дріжджового пирога! Тісто настільки вдале, що пиріг виходить немов пушинка – невагомий, повітряний, пористий, ніжний, з маленькими шматочками шоколаду!
Інгредієнти:
- молоко тепле – 150 мл
- дріжджі сухі – 5 г
- цукор – 3 ст. л.
- ванільний цукор – 10 г
- сіль – 0,5 ч. л.
- яйця – 3 шт.
- борошно – 450 г
- вершкове масло м’яке – 70 г
- шоколадні крапельки – 150 г
Додатково:
- шоколад розтоплений – 60 г
- цукрова пудра для подачі
Приготування:
У глибоку миску вливаю тепле молоко, додаю дріжджі і 1 ст. л. цукру із загальної кількості. Перемішую вінчиком і накриваю рушником на 15 хвилин.
Потім розмішую і всипаю цукор, що залишився, додаю ще ванільний цукор, сіль та яйця. Перемішую міксером до однорідності. Тоді поступово всипаю просіяне борошно, замішую. У самому кінці замісу тіста додаю м’яке масло і шоколадні крапельки. Замішую тісто протягом кількох хвилин. Після додавання вершкового масла тісто не липне до рук, стає ніжне та м’яке. Кладу тісто в змащену маслом миску, накриваю харчовою плівкою, ставлю в тепле місце на 1 годину.
Форму діаметром 24 см застеляю пергаментом. Обминаю тісто і формую у кулю, кладу у форму і руками розплющую. Накриваю харчовою плівкою, ставлю у тепле місце на 30 хвилин.

Розтоплюю шоколад і перекладаю в кондитерський мішок. Малюю шоколадну спіраль по всій поверхні тіста. Ставлю пиріг випікатися у попередньо розігріту до 160 градусів духовку на 30 хвилин.

Після випікання залишаю пиріг охолонути прямо у формі. Прикрашаю перед подачею зверху цукровою пудрою і він виходить таким святковим!
