Мої улюблені молочні коржики, той самий смак дитинства, знайомий багатьом! Ці ніжні, крихкі печива з легким молочним ароматом ідеальні до чаю!
Інгредієнти:
- Цукор – 150 г
- Молоко – 80 мл
- Ванільний цукор – 8 г
- Сіль – щіпка
- Масло вершкове – 100 г
- Яйце – 1 шт.
- Борошно – 400-410 г
- Розпушувач – 2 ч. л.
- Цукор для посипання
Приготування:
Я беру каструльку з товстим дном і всипаю туди цукор, додаю молоко, ванільного цукру і щіпку солі. Ставлю все на слабкий вогонь і повільно нагріваю, помішуючи ложкою, доки цукор повністю не розчиниться.
М’яке масло кладу в окрему миску, вливаю масу з каструлі. Перемішую, дивлюся, як воно поступово тане, утворюючи ніжну кремову масу. Даю трохи охолонути. Далі додаю яйце, перемішую все вінчиком. Тепер всипаю борошно і розпушувач. Всипаю поступово, частинами, щоб тісто не вийшло тугим. Замішую його руками — воно виходить ніжне, податливе, м’яке, як пух. Загортаю в плівку й ставлю у холодильник на 20 хвилин.

Тісто розкачую у пласт, нарізаю кружечками печиво. Викладаю на форму для випікання застелену пергаментом. Посипаю цукром. Випікаю при 180°C протягом 15 хвилин.

Заварюю чайок і смачного!
