Молочні коржики з 80х — Смак дитинства: Ми цю смакоту купували у шкільній їдальні!

Мої улюблені молочні коржики, той самий смак дитинства, знайомий багатьом! Ці ніжні, крихкі печива з легким молочним ароматом ідеальні до чаю!

Інгредієнти:

  • Цукор – 150 г
  • Молоко – 80 мл
  • Ванільний цукор – 8 г
  • Сіль – щіпка
  • Масло вершкове – 100 г
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно – 400-410 г
  • Розпушувач – 2 ч. л.
  • Цукор для посипання

Приготування:

Я беру каструльку з товстим дном і всипаю туди цукор, додаю молоко, ванільного цукру і щіпку солі. Ставлю все на слабкий вогонь і повільно нагріваю, помішуючи ложкою, доки цукор повністю не розчиниться.

М’яке масло кладу в окрему миску, вливаю масу з каструлі. Перемішую, дивлюся, як воно поступово тане, утворюючи ніжну кремову масу. Даю трохи охолонути. Далі додаю яйце, перемішую все вінчиком. Тепер всипаю борошно і розпушувач. Всипаю поступово, частинами, щоб тісто не вийшло тугим. Замішую його руками — воно виходить ніжне, податливе, м’яке, як пух. Загортаю в плівку й ставлю у холодильник на 20 хвилин.

Тісто розкачую у пласт, нарізаю кружечками печиво. Викладаю на форму для випікання застелену пергаментом. Посипаю цукром. Випікаю при 180°C протягом 15 хвилин. 

Заварюю чайок і смачного!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *