Найсмачніший «Карпатський торт» — смачніше в житті не їла. Дівчатка, зберігайте рецепт

Обожнюю готувати цей дуже повітряний пиріг! Дуже смачний і готується з простих продуктів! Він  може зберігатися в холодильнику кілька днів, не втративши смаку!

Інгредієнти:

Заварне тісто:

  • Вершкове масло 80 г
  • Вода 100 мл
  • Молоко 100 мл
  • Сіль 1/2 ч. л.
  • Борошно 140 г
  • Яйця 4 шт.
  • Мигдальні пластівці 15 г

Заварний крем:

  • Молоко 600 мл
  • Яйця 2 шт.
  • Цукор 150 г
  • Ваніль 6 г
  • Кукурудзяний крохмаль 60 г
  • Вершкове масло 200 г

Приготування:

Заварне тісто:

У каструлі з товстим дном змішую м’яке масло, воду, молоко і сіль. Ставлю на вогонь і доводжу до кипіння. Як тільки маса закипить, всипаю просіяне борошно й заварюю. Перемішую заварне тісто, поки воно не перетвориться на щільну масу, а на стінках каструлі не утвориться білий наліт. Знімаю з вогню та перекладаю в миску. Залишаю охолонути до 70-80 градусів. У вже охолоджене тісто по одному додаю яйця і перемішуємо.

Перекладаю половину тіста в форму для випікання, застелену пергаментом. Посипаю мигдальними пластинками і ставлю в духовку розігріту до 200 градусів на 25-30 хвилин. Потім виймаю корж з духовки і ставлю випікатись такий самий другий, але вже без мигдалю.

Заварний крем:

Вливаю в каструлю 450 мл молока, доводжу до кипіння. В окремій мисці збиваю яйця, цукор і ваніль. Додаю крохмаль і перемішую. Молоко, що залишилося, поступово вливаю в крем. Коли молоко закипить, половину вливаю в яєчну масу, активно перемішую і виливаю все назад в каструлю до киплячого молока. Постійно перемішуючи, варю крем до тих пір, поки він не закипить і не стане густим. Як тільки крем закипів, вимикаю вогонь і перемішую його ще пару хвилин. Крем перекладаю у миску, накриваю харчовою плівкою в контакт, охолоджую. У холодний крем додаю вершкове масло, перебиваю його міксером.

Збираю пиріг. Як тільки 2 коржа будуть готові, викладаю на перший корж крем і прикриваю зверху другим, з мигдальними пластинками. Ставлю пиріг в холодильник на 3 години. Потім перед подачею прикрашаю цукровою пудрою, смачного!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *