Обожнюю готувати цей дуже повітряний пиріг! Дуже смачний і готується з простих продуктів! Він може зберігатися в холодильнику кілька днів, не втративши смаку!
Інгредієнти:
Заварне тісто:
- Вершкове масло 80 г
- Вода 100 мл
- Молоко 100 мл
- Сіль 1/2 ч. л.
- Борошно 140 г
- Яйця 4 шт.
- Мигдальні пластівці 15 г
Заварний крем:
- Молоко 600 мл
- Яйця 2 шт.
- Цукор 150 г
- Ваніль 6 г
- Кукурудзяний крохмаль 60 г
- Вершкове масло 200 г
Приготування:
Заварне тісто:
У каструлі з товстим дном змішую м’яке масло, воду, молоко і сіль. Ставлю на вогонь і доводжу до кипіння. Як тільки маса закипить, всипаю просіяне борошно й заварюю. Перемішую заварне тісто, поки воно не перетвориться на щільну масу, а на стінках каструлі не утвориться білий наліт. Знімаю з вогню та перекладаю в миску. Залишаю охолонути до 70-80 градусів. У вже охолоджене тісто по одному додаю яйця і перемішуємо.
Перекладаю половину тіста в форму для випікання, застелену пергаментом. Посипаю мигдальними пластинками і ставлю в духовку розігріту до 200 градусів на 25-30 хвилин. Потім виймаю корж з духовки і ставлю випікатись такий самий другий, але вже без мигдалю.

Заварний крем:
Вливаю в каструлю 450 мл молока, доводжу до кипіння. В окремій мисці збиваю яйця, цукор і ваніль. Додаю крохмаль і перемішую. Молоко, що залишилося, поступово вливаю в крем. Коли молоко закипить, половину вливаю в яєчну масу, активно перемішую і виливаю все назад в каструлю до киплячого молока. Постійно перемішуючи, варю крем до тих пір, поки він не закипить і не стане густим. Як тільки крем закипів, вимикаю вогонь і перемішую його ще пару хвилин. Крем перекладаю у миску, накриваю харчовою плівкою в контакт, охолоджую. У холодний крем додаю вершкове масло, перебиваю його міксером.

Збираю пиріг. Як тільки 2 коржа будуть готові, викладаю на перший корж крем і прикриваю зверху другим, з мигдальними пластинками. Ставлю пиріг в холодильник на 3 години. Потім перед подачею прикрашаю цукровою пудрою, смачного!
