Сьогодні у мене дуже простий і неймовірно смачний тортик, без випічки! Беру прості і доступні продукти, здивуйте рідних цим рецептом!
Інгредієнти:
Тісто:
- Печиво шоколадне – 300 г
- Масло розтоплене – 100 г
- Молоко – 2 ст. л.
Крем:
- Яйця – 2 шт.
- Цукор – 150 г
- Борошно – 50 г
- Сметана 20% – 400 г
- Масло – 100 г
- Ванільний цукор – 10 г
Приготування:
Тісто:
Кладу печиво у блендер і подрібнюю в крихту. Відкладаю 3 ст. л. для прикраси. Додаю розтоплене масло і перемішую. У форму 18 см викладаю тісто і утрамбовую склянкою, формуючи високі бортики 5 см., товщиною 1,5 см.

Крем:
Беру каструлю з товстим дном. Розбиваю яйця, всипаю цукор та борошно, змішую. Додаю сметану, перемішую. Ставлю на вогонь, помішуючи, доводжу масу кипіння і загустіння, після кипіння ще 1 хвилину варю. Кладу крем у миску, накриваю плівкою в контакт та залишаю охолоджуватись. Потім збиваю м’яке масло міксером до пишності, додаю охолоджену масу та ванільний цукор і збиваю до однорідності.
Викладаю крем у форму, розрівнюю. 3 ст. л. печива змішую з молоком, посипаю зверху.

Тортик накриваю харчовою плівкою та ставлю в холодильник на 5 годин, або на ніч.
