Поділюсь неймовірним рецептом розсипчастого тортика, з дуже ніжним шоколадним і смачним кремом. Ми пальчики облизуємо, так смачно!
Інгредієнти:
Коржі:
- 100 мл теплого молока
- 10 г харчового амонію
- 500 г борошна
- 2 яйця
- 150 г маргарин розтоплений
- 150 г цукру
Крем:
- 5 ст. л. борошна
- 2 ст. л. какао
- 6 ст. л. цукру
- 2-4 ст. л молока
- 250 г масло вершкове м’яке
- 100 г цукрової пудри
- 1-2 ст. л. коньяку
- шоколад розтоплений для прикраси
Приготування:
Коржі:
Змішую в теплому молоці харчовий амоній, залишаю на декілька хвилин. В окрему миску до просіяного борошна вбиваю яйця, додаю розтоплений маргарин, цукор та амоній з молоком. Замішую тісто, кладу у харчову плівку і відправляю у холодильник на 2 години.
Потім тісто ділю на 6 частин. Розкачую в круглі пласти діаметром 24 см. Присипаю борошном деко, кладу коржики, випікаю у розігрітій духовці до 220 градусів по 7-10 хвилин.

Крем:
У каструлі з товстим дном змішую борошно з какао і цукром. Тепер змішую з молоком. Варю декілька хвилин, помішуючи, до густоти. Забираю каструлю з вогню. В теплу, але не гарячу масу додаю м’яке масло. Замішую до однорідності міксером. Додаю цукрову пудру, замішую, тоді вливаю коньяк, перемішую.

Збираю тортик, змащую усі коржики кремом. Прикрашаю розтопленим шоколадом, смачного!
