До вас із рецептом дуже смачного торта. Готувати просто, бісквіт не потребує просочення, він і так досить вологий! А цей неймовірний крем, пальчики оближете!
Інгредієнти:
Бісквіт:
- Борошно – 300 г
- Цукор 250 г
- Розпушувач – 1 ст. л.
- Ванільний цукор – 1 пакетик
- Какао – 60 г
- Сіль – 1/2 ч. л.
- Молоко – 250 мл.
- Ром – 2 ст. л.
- Олія – 60 мл.
- Вершкове масло розтоплене – 70 г
- Яйця – 2 шт.
- Волоські горіхи – 2 жмені
- Рисовий оцет – 1 ст. л.
Крем:
- Яєчні жовтки – 2 шт.
- Вода – 40 мл
- Ванільний цукор – 8 г
- Згущене молоко – 240 мл
- Вершкове масло не нижче 82% – 400 г
- Коньяк – 1 ч. л.
Приготування:
Бісквіт:
Просіюю борошно у глибоку миску, додаю цукор, розпушувач, ванільний цукор, какао і сіль. Перемішую вінчиком. Вливаю молоко, ром, олію і розтоплене масло, не гаряче! Вбиваю яйця, перемішую.
Окремо на сухій сковорідці обсмажую волоські горіхи, потім подрібнюю ножем. Додаю горіхи до тіста. Вливаю рисовий оцет (можна звичайний столовий) і перемішую вінчиком до однорідної маси. Тісто має вийти не дуже густе і не рідке. Застеляю дно форми пергаментом, боки змащую вершковим маслом. Вливаю тісто, ставлю в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин.
Виймаю бісквіт, залишаю до повного охолодження. Розділяю на 3 частини. Нерівну верхівку зрізаю і перетворюю на крихту для прикрашання.

Крем:
Викладаю жовтки в каструлю, вливаю воду, додала ванільний цукор і перемішую вінчиком до однорідної маси. Збивати не треба. У суміш викладаю згущене молоко. Ставлю на слабкий вогонь і помішуючи лопаткою, доводжу до кипіння, але не кип’ячу. Помішувати потрібно обов’язково, інакше підгорить. Забираю з вогню, застеляю харчовою плівкою і залишаю до повного остигання.
У чашу міксера викладаю трохи розм’якшене масло і збиваю до освітлення і пишноти. Потім викладаю остиглу масу і додаю коньяк, збиваю до однорідного, гладкого стану.
Тепер промазую всі бісквіти кремом.

Обсипаю крихтою. Потім ставлю торт у холодильник на 1 годину. Смачний торт до чаю готовий. Приємного апетиту!
