Хліб на сковорідці — це Простіше ніж в магазин сходити. Готую щодня — це дуже смачно

Ділюсь з вами рецептом хліба на сковороді. З простих продуктів так просто готується, який виходить красень!

Інгредієнти:

  • 300 мл. теплої води
  • 15 г живих або 5 г сухих дріжджів
  • ~ 450 г борошна
  • 1 ч. л. солі
  • 1 ст. л. цукру з гіркою
  • 2 – 3 ст. л. олії на руки

Приготування:

У миску вливаю теплу воду. Сюди додаю дріжджів. Розминаю дріжджі та розчиняю їх у воді. Важливо, щоб вони повністю розчинилися. Поки відкладаю це вбік.

Тепер беру просіяне борошно. Більшу частину висипаю в миску. Кожен раз йде різна кількість борошна — залежить від сорту, звісно. Всипаю в борошно солі і цукру. Не хвилюйтеся, хліб не буде солодким — все якраз. Перемішую. Можна додати ще спецій, травок, насіння — що завгодно.  Починаю вливати воду з дріжджами в борошно, замішуючи тісто. Спочатку роблю це ложкою. Додаю ще трохи борошна поступово. Тісто має вийти липким і тягучим. Щоб добре вимісити, наливаю на руку олію і починаю місити. Воно справді живе, тепле, ніжне, повітряне. Замішую 2–3 хвилини, трохи розтягую, щоб клейковина розподілилася. Накриваю рушником і залишаю на 1 годину у теплому місці, щоб підійшло.

Через 1 годину дивлюся — хліб добре піднявся. Тепер змащую руки олією, щоб тісто не липло, обминаю його і випускаю повітря.

Беру сковороду 26 см. Змащую трохи олією. Беру тісто, викладаю у сковороду, розподіляю по дну рівномірно. Навіть якщо трохи нерівно — не страшно, дріжджове тісто самостійно знайде своє місце.

Ставлю тісто знову у тепле місце на плиту, накриваю кришкою і даю відпочити 15 хвилин. Потім вмикаю мінімальний вогонь на плиті і залишаю на 20 хвилин. Не підходжу зовсім. Через 20 хвилин дивлюся — хліб піднявся, боки матові. Потрібно перевернути. Я кладу на хліб пергамент і накриваю кришкою меншого діаметра або тарілкою. Опускаю знову в сковороду, накриваю кришкою і допікаю ще 10 хвилин. Час від часу витираю конденсат з кришки, щоб вода не капала на хліб.

Вимикаю плиту і даю охолонути на решітці. Подивіться на цього красеня! А всередині? Ой, корочка хрумка, а м’якуш м’який і пористий. Повірте, це дуже смачно, просто і швидко. Ну що, відріжемо кусочок? З радістю! Хрустка корочка і ніжний м’якуш — справжнє задоволення!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *