Я могла би це їсти кожного дня! Смачні булочки, які закохують з першого укусу – пухкий сирно-часниковий хліб з дріжджового тіста. Хрустка скоринка, ніжно танучий сир і аромат часнику – ідеальний вибір для перекусу, вечері або до супу. Легко і швидко готується!
Інгредієнти:
Тісто:
- Борошно – 380 г
- Сухі дріжджі – 6 г
- Цукор – 1 ст. л.
- Сіль – ½ ч. л.
- Тепла вода – 180 мл
- Олія – 3 ст. л.
Додатково:
- Сир гауда – 200 г – для начинки
- Жовток – для змащування тіста
Соус:
- Вершкове масло розтоплене – 1 ст. л.
- Зелена цибуля – за смаком
- Петрушка – за смаком
- Часник – 2 зуб.
- Паприка мелена – 1 ч. л.
- Сіль – ⅓ ч. л.
Приготування:
Тісто:
Просіюю у миску борошно, змішую з дріжджами, цукром та сіллю. Вливаю теплу воду та олію, замішую тісто руками. Перекладаю тісто у миску і накриваю харчовою плівкою та залишаю на 40-50 хвилин.
Потім тісто обминаю, поливаю стіл і тісто олією, розкачую у пласт, розрізаю його на 3 смужки. На кожну смужку тіста кладу смужки сиру, завертаю, щільно защіпаючи краї.

З трьох смужок заплітаю косичку. Викладаю на форму для випікання застелену пергаментом. Змащую збитим жовтком. Випікаю у розігрітій духовці до 200 градусів 25 хвилин.

Соус:
До розтопленого мала нарізаю дрібно зелену цибулю, петрушку, часник, всипаю паприку та сіль, перемішую. Одразу ще гаряче поливаю соусом, смачного!
