Готую смачний і ніжний пиріг із кисломолочним сиром та соковитими грушами. Він став моїм фаворитом! Простий рецепт із доступних інгредієнтів, який завжди вдається.
Інгредієнти:
Тісто:
- яйця – 2 шт.
- цукор – 70 г
- ванільний цукор
- дрібка солі
- сметана 20% – 100 г
- борошно – 150 г
- розпушувач – ½ ч. л.
Начинка:
- сир кисломолочний – 250 г
- яйце – 1 шт.
- цукор – 70 г
- манна крупа – 1 ст. л.
- груші – 2 шт.
- кориця – за бажанням
Приготування:
Тісто:
Змішую вінчиком яйця, цукор, ванільний цукор, сіль, сметану. Просіюю борошно та розпушувач, замішую до однорідності. Форму діаметром 19 см застеляю пергаментом і викладаю усе тісто.

Начинка:
У миску кладу сир, яйце, цукор та манку. Збиваю блендером в однорідну масу. Груші краще брати стиглі, але не надто м’які. Одну грудку нарізаю дрібними кубиками, змішую з сирною начинкою. Другу грушу нарізаю тонкими пластинками, викладаю зверху, втикаючи в начинку, як розочку. Можна за бажанням посипати корицею.

Випікаю при температурі 180 градусів приблизно 40-50 хвилин. Смачно як теплим, так і охолодженим!
