Наполеон «Шістсот» – Нарешті я його знайшла! На Воді, Без дорогих вершків! Як Пломбір!

Дуже соковитий, ніжний торт, виходить за моїм рецептом, який просто тане в роті! Готую легко, а за смаком нагадує ванільне морозиво!

Інгредієнти:

Коржі:

  • Вода холодна 300 г
  • Яйця 2 шт.
  • Сіль 1 ч. л.
  • Оцет 9%2 ст. л
  • Борошно 900 г
  • Вершкове масло або маргарин 400 г

Крем:

  • Цукор 200 г
  • Крохмаль 70 г
  • Яйця 2 шт.
  • Молоко 1 л
  • Ванільний цукор 20 г
  • Вершкове масло м’яке 200 г
  • Згущене молоко 300 г

Приготування:

Коржі:

У мисці змішую холодну воду, холодні яйця з сіллю та оцтом. Відправляю в морозильну камеру на декілька хвилин. Просіюю в окрему миску борошно, натираю на терці холодне масло, перетираю у крихту. Вливаю холодну яєчну масу, замішую тісто руками. Тісто кладу у пакет і ще у морозильну камеру на 30-60 хвилин. Потім ділю тісто на 8 шматочків, формую кульки, накриваю харчовою плівкою, кладу знову у морозильну камеру.

Дістаю по одному шматочку тіста, розкачую коржики діаметром 26 см. Перекладаю на деко застелене пергаментом, проколюю виделкою. Випікаю у розігрітій духовці до 200 градусів приблизно по 8-10 хвилин. Так випікаю усі 8 коржів. Випечені коржі обрізаю і вирівнюю по краях кришкою. Обрізки перемелюю у бленедрі у крихту для прикрашання.

Крем:

Змішую цукор, крохмаль, яйця та молоко у каструлі. Ставлю на вогонь, постійно помішуючи. Доводжу масу до загустіння. Переливаю гарчий крем у миску, додаю ванільний цукор, перемішую. Накриваю плівкою в контакт та залишаю охолоджуватись. Потім для крему збиваю міксером м’яке вершкове масло до пишності. Вливаю згущене молоко і збиваю далі. Тоді додаю охолоджену заварну масу і збиваю до однорідності.

Збираю торт, перемащуючи усі коржі кремом, верх та боки торта також гарно змащую. Прикрашаю увесь торт крихтою від коржів. Смачного!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *