Готую дуже смачний ніжний рулет із заварним кремом. Тісто не вимішую, просто виливаю на лист і запікаю! Простіше рецепту не придумаєш!
Інгредієнти:
Тісто:
- Яйця – 4 шт.
- Сіль – щіпка
- Цукор – 2 ст. л.
- Ванільний цукор – 1 ч. л. (5 г)
- Борошно – 180 г
- Молоко – 400 мл
- Вершкове масло розтоплене – 30 г
Заварний крем:
- Яйця – 2 шт.
- Цукор – 100 г
- Кукурудзяний крохмаль – 40 г
- Молоко тепле – 500 мл
- Ванільний цукор – 10 г
- Вершкове масло – 70 г
Приготування:
Заварний крем:
У каструлю з товстим дном розбиваю яйця, додаю цукор, крохмаль, перемішую. Додаю молоко, перемішую. Ставлю на вогонь, постійно помішуючи, до загустіння маси. Перекладаю у миску, і одразу в гарячий крем додаю ванільний цукор та м’яке масло, перемішую. Накриваю харчовою плівкою в контакт та залишаю охолоджуватись.

Тісто:
Змішую яйця з сіллю, цукром, ванільним цукром та борошном. Вливаю молоко, перемішую, тоді доливаю вже розтоплене масло, перемішую. Форму 30 на 40 см застеляю пергаментом, змащую олією і виливаю усе тісто. Відправляю у духовку при температурі 190 градусів на 25 хвилин.

На готовий і вже охолоджений корж викладаю крем та закручую рулетиком.

Нарізаю та смакуємо з чаєм!
