Шарлотка відпочиває! Готую двічі на день і просять ще! Новий пиріг 2025

Мій найулюбленіший рецепт пирога, готую часто, а хотілось би ще частіше!! Просто готується і виходить завжди смачно!

Інгредієнти:

Тісто:

  • Яйця 2 шт.
  • Цукор 100 г
  • Ванільний цукор 10 г
  • Вершкове масло 50 г
  • Олія 80 мл
  • Борошно 350 г
  • Розпушувач 8 г

Крем:

  • Молоко 400 мл
  • Жовток 1 шт.
  • Крохмаль 2 ст. л.
  • Цукор 3 ст. л.
  • Ванільний цукор 10 г
  • Вершки 180 г (33%)

Начинка для крему:

  • Яблуко 1 шт.
  • Цукор 1 ст. л.
  • Сік 1 лимона

Приготування:

Тісто:

У глибоку миску розбиваю яйця. збиваю вінчиком з цукром і ванільним цукром. Вливаю розтоплене масло, олію, перемішую. Всипаю просіяне разом борошно і розпушувач, замішую тісто руками. Тепер кладу тісто на стіл, ділю ножем на більший і менший шматочок. Менший кладу в пакет і морозильну камеру. Більший шматочок тіста викладаю у форму 22-24 см. Руками формую високі бортики. Ставлю форму в холодильник на 15 хвилин.

Крем:

Вливаю молоко у каструлю, додаю жовток, крохмаль, цукор, ванільний цукор. Гарно перемішую вінчиком до однорідності. Ставлю каструлю на вогонь, помішуючи, до густо. кремової маси. Забираю каструлю на стіл, вливаю вершки, перемішую.

Начинка для крему:

Очищені яблука нарізаю дрібними кубиками. Беру суху сковорідку, викладаю яблука, додаю цукор і лимонний сік, тушкую 5 хвилин, помішуючи. Тепер гарно змішую яблука з кремом, викладаю у форму на тісто.

Натираю на терці менший шматочок тіста. Пиріг випікаю у розігрітій духовці до 180 градусів до золотистої скоринки. Посипаю цукровою пудрою!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *