Мій найулюбленіший рецепт пирога, готую часто, а хотілось би ще частіше!! Просто готується і виходить завжди смачно!
Інгредієнти:
Тісто:
- Яйця 2 шт.
- Цукор 100 г
- Ванільний цукор 10 г
- Вершкове масло 50 г
- Олія 80 мл
- Борошно 350 г
- Розпушувач 8 г
Крем:
- Молоко 400 мл
- Жовток 1 шт.
- Крохмаль 2 ст. л.
- Цукор 3 ст. л.
- Ванільний цукор 10 г
- Вершки 180 г (33%)
Начинка для крему:
- Яблуко 1 шт.
- Цукор 1 ст. л.
- Сік 1 лимона
Приготування:
Тісто:
У глибоку миску розбиваю яйця. збиваю вінчиком з цукром і ванільним цукром. Вливаю розтоплене масло, олію, перемішую. Всипаю просіяне разом борошно і розпушувач, замішую тісто руками. Тепер кладу тісто на стіл, ділю ножем на більший і менший шматочок. Менший кладу в пакет і морозильну камеру. Більший шматочок тіста викладаю у форму 22-24 см. Руками формую високі бортики. Ставлю форму в холодильник на 15 хвилин.

Крем:
Вливаю молоко у каструлю, додаю жовток, крохмаль, цукор, ванільний цукор. Гарно перемішую вінчиком до однорідності. Ставлю каструлю на вогонь, помішуючи, до густо. кремової маси. Забираю каструлю на стіл, вливаю вершки, перемішую.
Начинка для крему:
Очищені яблука нарізаю дрібними кубиками. Беру суху сковорідку, викладаю яблука, додаю цукор і лимонний сік, тушкую 5 хвилин, помішуючи. Тепер гарно змішую яблука з кремом, викладаю у форму на тісто.

Натираю на терці менший шматочок тіста. Пиріг випікаю у розігрітій духовці до 180 градусів до золотистої скоринки. Посипаю цукровою пудрою!
