Рецепт торта зберігаю з 80-х. Дуже його люблю! Смачніше Наполеона і Медовика

Готую мій улюблений тортик за 10 хвилин! Чоловік і діти у захваті, просять ще і ще шматочок до чаю! Ділюсь, дівчатка, з вами!

Інгредієнти:

Корж:

  • кисломолочний сир 180 г
  • яйце 1 шт.
  • цукор 100 г
  • дрібка солі
  • борошно 200 г
  • сода 0,5 ч. л.

Крем:

  • яйця 2 шт.
  • цукор 150 г
  • крохмаль 2 ст. л.
  • молоко 200 мл
  • сметана 300 г
  • вершкове масло 70 г
  • розтоплений шоколад (для прикраси)

Приготування:

Корж:

Кладу у глибоку миску кисломолочний сир, яйце, цукор, сіль, змішую. Просіюю борошно та всипаю соду, замішую тісто руками.

Тепер ділю на 8 рівних частин, формую кульки, розкачую в круглі пласти. Викладаю на деко застелене пергаментом. Випікаю у розігрітій духовці до 200 градусів по 6 хвилин. Охолоджую коржі, обрізаю діаметром 20 см. Обрізки перетворюю на крихту, якою буду прикрашати тортик.

Крем:

Змішую яйця, цукор, крохмаль, у каструлі з товстим дном. Додаю молоко, сметану, перемішую. Каструлю ставлю на вогонь, помішуючи, до густого крему. Забираю з вогню, додаю м’яке вершкове масло, перемішую. Кладу крем у миску, накриваю плівкою в контакт та залишаю охолоджуватись. Потім коли крем охолоне, перемащую усі коржі, верх та боки торта також.

Прикрашаю боки крихтою і зверху розтопленим шоколадом.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *