Коли у мене дома є молоко і Nescafé! Готую тільки цей чудовий і дуже простий в приготування десерт. Без желатину. Без духовки! Всі у захваті!
Інгредієнти:
Темна маса:
- цукор 3 ч. л.
- крохмаль кукурудзяний 2 ч. л.
- нескафе 1 ч. л.
- молоко 500 мл
- шоколад чорний 50 г
Світла маса:
- цукор 2 ст. л.
- нескафе 2 ст. л.
- гаряча вода 2 ст. л.
- какао для прикраси
Приготування:
Темна маса:
У каструлю всипаю цукор, крохмаль, нескафе, перемішую. Вливаю частину молока, перемішую до однорідності, тоді доливаю решту молока. Ставлю на вогонь, постійно помішуючи, нагріваю. Тоді одразу в гарячий кидаю шматочки шоколаду, розтоплюю їх. Доводжу масу до перших бульбашок. Розливаю по порційний склянках, охолоджую і ставлю в холодильник до повного охолодження.

Світла маса:
В окрему мисочку всипаю цукор, нескафе, вливаю гарячу воду, замішую до світлої та пишної маси. Я збиваю капучинатором (невеликий ручний міксер), або можна міксером. Викладаю цю масу у склянки.

Прикрашаю какао, смачного!
