Цілий рік чекаю Осені — Мій улюблений «Осінній десерт» Без випічки! Боже, як смачно

Обожнюю готувати цей десерт з гарбуза та кисломолочного сиру, він дуже корисний. Рецепт простий, але дуже смачний!

Інгредієнти:

Гарбузова маса:

  • 300 г гарбуза
  • сіль дрібка
  • 3 ст. л. цукру
  • цедра 1 лимона
  • лимонний сік 2 ст. л.
  • 12 г желатину + 50 мл окріп

Сирна маса:

  • 300 г сиру кисломолочного
  • 3 ст. л. сметани
  • 3 ст. л. цукру
  • ванілін дрібка
  • 12 г желатину + 50 мл окріп

Приготування:

Беру дві окремі мисочки, у кожну всипаю по 12 г желатину і заливаю по 50 мл кип’яченої води. Залишаю на 10 хвилин.

Гарбузова маса:

Гарбуз очищаю від шкірки і нарізаю кубиками, відварюю до м’якості у підсоленій воді. Коли гарбуз зварився, додаю цукру та збиваю блендером в однорідну масу. Додаю цедру та сік лимона, перемішую. Розчиняю желатин у мікрохвильовій печі і змішую з масою.

Сирна маса:

В окремій мисці кисломолочний сир змішую з сметаною, цукром та ваніліном, збиваю блендером в кремоподібну масу. Розчиняю желатин у мікрохвильовій печі і змішую з масою.

Круглу форму застеляю харчовою плівкою. Викладаю ложкою, чергуючи сирну і гарбузову маси. Можна за бажанням зробити зверху візерунок зубочисткою.

Накриваю харчовою плівкою та відправляю у холодильник на 3-4 години, потім нарізаю і смакуємо!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *