Обожнюю готувати цей десерт з гарбуза та кисломолочного сиру, він дуже корисний. Рецепт простий, але дуже смачний!
Інгредієнти:
Гарбузова маса:
- 300 г гарбуза
- сіль дрібка
- 3 ст. л. цукру
- цедра 1 лимона
- лимонний сік 2 ст. л.
- 12 г желатину + 50 мл окріп
Сирна маса:
- 300 г сиру кисломолочного
- 3 ст. л. сметани
- 3 ст. л. цукру
- ванілін дрібка
- 12 г желатину + 50 мл окріп
Приготування:
Беру дві окремі мисочки, у кожну всипаю по 12 г желатину і заливаю по 50 мл кип’яченої води. Залишаю на 10 хвилин.
Гарбузова маса:
Гарбуз очищаю від шкірки і нарізаю кубиками, відварюю до м’якості у підсоленій воді. Коли гарбуз зварився, додаю цукру та збиваю блендером в однорідну масу. Додаю цедру та сік лимона, перемішую. Розчиняю желатин у мікрохвильовій печі і змішую з масою.
Сирна маса:
В окремій мисці кисломолочний сир змішую з сметаною, цукром та ваніліном, збиваю блендером в кремоподібну масу. Розчиняю желатин у мікрохвильовій печі і змішую з масою.

Круглу форму застеляю харчовою плівкою. Викладаю ложкою, чергуючи сирну і гарбузову маси. Можна за бажанням зробити зверху візерунок зубочисткою.

Накриваю харчовою плівкою та відправляю у холодильник на 3-4 години, потім нарізаю і смакуємо!
