Вершковий, насичений банановий пудинг із шарами свіжих скибочок банана та смачним карамельним соусом. Цей охолоджений десерт легко приготувати, він ідеально підходить для світських зустрічей або затишних вечорів вдома.
Інгредієнти
- 2 склянки молока
- 1 склянка збитих вершків
- ½ склянки цукру
- 3 столові ложки кукурудзяного борошна
- 2 яєчних жовтки
- 1 чайна ложка ванільного екстракту
- 3 стиглих банана, нарізаних скибочками
- ½ склянки карамельного соусу
- Щіпка солі
1. Приготуйте пудинг.
У каструлі на середньому вогні збийте разом молоко, жирні вершки, цукор, кукурудзяний крохмаль та яєчні жовтки.
Варіть, постійно помішуючи, до загустіння (близько 5 хвилин).
Зніміть з вогню та додайте ванільний екстракт.
2. Викладіть десерт шарами.
Вилийте шар пудингу в сервірувальну тарілку або окремі чашки.
Додайте шар нарізаних бананів.
Повторюйте викладення шарами, поки не використаєте весь пудинг і банани.
3. Додайте топпінг.
Рясно полийте карамельним соусом.
Посипте дрібкою солі, щоб збалансувати солодкість.
4. Охолодіть та подавайте.
Поставте в холодильник щонайменше на 2 години або до повного охолодження.
Подавайте холодним та насолоджуйтесь.
Поради
- Для кращої консистенції можна покласти між шарами подрібнені ванільні вафлі або крекери Грем.
- Для найкращого смаку використовуйте домашній або високоякісний карамельний соус.
- За бажанням, перед подачею страву можна прикрасити збитими вершками.