Банановий пудинг з карамельним соусом

Вершковий, насичений банановий пудинг із шарами свіжих скибочок банана та смачним карамельним соусом. Цей охолоджений десерт легко приготувати, він ідеально підходить для світських зустрічей або затишних вечорів вдома.


Інгредієнти

  • 2 склянки молока
  • 1 склянка збитих вершків
  • ½ склянки цукру
  • 3 столові ложки кукурудзяного борошна
  • 2 яєчних жовтки
  • 1 чайна ложка ванільного екстракту
  • 3 стиглих банана, нарізаних скибочками
  • ½ склянки карамельного соусу
  • Щіпка солі

1. Приготуйте пудинг.
У каструлі на середньому вогні збийте разом молоко, жирні вершки, цукор, кукурудзяний крохмаль та яєчні жовтки.
Варіть, постійно помішуючи, до загустіння (близько 5 хвилин).
Зніміть з вогню та додайте ванільний екстракт.

2. Викладіть десерт шарами.
Вилийте шар пудингу в сервірувальну тарілку або окремі чашки.
Додайте шар нарізаних бананів.
Повторюйте викладення шарами, поки не використаєте весь пудинг і банани.

3. Додайте топпінг.
Рясно полийте карамельним соусом.
Посипте дрібкою солі, щоб збалансувати солодкість.

4. Охолодіть та подавайте.
Поставте в холодильник щонайменше на 2 години або до повного охолодження.
Подавайте холодним та насолоджуйтесь.


Поради

  • Для кращої консистенції можна покласти між шарами подрібнені ванільні вафлі або крекери Грем.
  • Для найкращого смаку використовуйте домашній або високоякісний карамельний соус.
  • За бажанням, перед подачею страву можна прикрасити збитими вершками.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *