Я жую rвоздику та прощаюся з 10 роками дlабету

Гвоздика досить добре відома, особливо в солодких стравах, де її часто поєднують з фруктами. Ви майже завжди знайдете нотку гвоздики в бананових або гарбузових десертах.

Але гвоздика використовується не лише для солодощів. У всьому світі її використовують для додавання смаку всім видам їжі — від варення та соусів (іноді заправлених у цибулю з лавровим листом) до овочів, сирів, рису та навіть м’ясних страв.

Окрім покращення смаку їжі, гвоздика також пропонує безліч корисних властивостей для здоров’я. Не дивно, що її використовують у традиційній медицині вже тисячі років.

1. Гвоздика допомагає покращити кровообіг.

Олія гвоздики може покращити кровообіг по всьому тілу. Вона також допомагає очистити кров, що означає здоровішу шкіру та міцнішу імунну систему.

2. Гвоздика є природним знеболювальним та антисептичним засобом.

Завдяки евгенолу, натуральній антибактеріальній сполуці, що міститься в гвоздиці, вона може допомогти очистити шрами від акне, підтримувати здоров’я шкіри та навіть уповільнити появу зморшок. Вживання чаю з гвоздики також може полегшити головний біль, менструальні спазми, лихоманку, зубний біль та біль у горлі.

3. Гвоздика сприяє травленню.

Гвоздика допомагає вашому організму виробляти травні ферменти, що полегшує травлення та допомагає з такими проблемами, як запор, нудота та біль у шлунку. Вона також може прискорити ваш метаболізм, допомагаючи швидше спалювати жир, що робить її зручним натуральним засобом для схуднення.

4. Гвоздика багата на антиоксиданти.

Гвоздика – це сильні антиоксиданти, які борються з вільними радикалами та захищають шкіру від пошкоджень. Вона особливо добре виробляє водень та зупиняє розщеплення корисних жирів у вашому організмі.

5. Гвоздика сприяє здоров’ю порожнини рота.

Сполуки гвоздики вже містяться в багатьох зубних пастах, оскільки вони борються з бактеріями у роті та кишечнику. Вживання гвоздики може освіжити подих, допомогти запобігти карієсу та полегшити біль у зубах і яснах.

6. Гвоздика підтримує здоров’я щитовидної залози та допомагає контролювати рівень холестерину.

Гвоздика корисна для людей, які мають проблеми зі щитовидною залозою, будь то гіпотиреоз чи гіпертиреоз. Вона також може допомогти контролювати високий рівень холестерину.

7. Гвоздика допомагає боротися із запаленням.

Оскільки гвоздика містить евгенол, вона природним чином зменшує запалення та може полегшити пов’язані з ним симптоми.

Ось як можна приготувати чай з гвоздики:

Інгредієнти:

  • 5-7 цілих зубчиків
  • 1 склянка (близько 250 мл) води

Інструкції:

  1. Обережно промийте зубчики.
  2. Закип’ятіть воду та додайте гвоздику.
  3. Дайте покипіти на слабкому вогні 5-7 хвилин.
  4. Вимкніть вогонь, накрийте каструлю кришкою та дайте настоятися ще 10 хвилин.
  5. Процідіть чай і пийте його теплим — в ідеалі зранку натщесерце.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *