Блог

Листя капусти для голубців на зиму

Інгредієнти:

  • Капуста – 2 великі головки
  • Вода – 5 л
  • Сіль – 5 ст. ложок
  • Оцет 9% – 100 мл

Приготування:

  1. З капусти зняти верхні пошкоджені листки (якщо є) та акуратно вирізати качан, не пошкоджуючи листя.
  2. Опустити капусту в киплячу підсолену воду на 3–4 хвилини.
  3. За допомогою щипців або вилки знімати листки по одному.
  4. Скласти підготовлені листки в стерилізовані банки, злегка ущільнюючи.
  5. Закип’ятити 5 л води, додати сіль і оцет, перемішати.
  6. Залити цим маринадом банки з капустяним листям.
  7. Закатати кришками, перевернути банки та укутати до повного охолодження.

 Взимку дістаєте готове листя — і одразу можна загортати голубці!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *