Листя капусти для голубців на зиму
Інгредієнти:
- Капуста – 2 великі головки
- Вода – 5 л
- Сіль – 5 ст. ложок
- Оцет 9% – 100 мл
Приготування:
- З капусти зняти верхні пошкоджені листки (якщо є) та акуратно вирізати качан, не пошкоджуючи листя.
- Опустити капусту в киплячу підсолену воду на 3–4 хвилини.
- За допомогою щипців або вилки знімати листки по одному.
- Скласти підготовлені листки в стерилізовані банки, злегка ущільнюючи.
- Закип’ятити 5 л води, додати сіль і оцет, перемішати.
- Залити цим маринадом банки з капустяним листям.
- Закатати кришками, перевернути банки та укутати до повного охолодження.
Взимку дістаєте готове листя — і одразу можна загортати голубці!