Блог

Зберігання помідорів: як довше зберегти їх свіжими?

За допомогою кількох розумних методів консервування ви можете продовжити термін зберігання ваших помідорів.

Попрощайтеся з зів’ялими та запліснявілими помідорами за 3 дні!

Помідори чері, яловичі помідори, ананасові помідори, зелені помідори зебра… різновиди помідорів безмежні, як і рецепти, в яких їх можна використовувати.

Тарт з томатів, різотто з томатів та клафуті з помідорів чері – це лише кілька смачних прикладів. Ми любимо їх за соковиту, злегка солодку м’якоть. А оскільки ви любите їх їсти, вам також потрібно знати, як їх консервувати. Помідори ніжні, і найменша помилка може призвести до погіршення їхньої текстури та смаку, а іноді навіть до появи цвілі.

Щоб уникнути небезпек, з якими вони можуть зіткнутися, ми поділимося кількома ефективними методами. Ви дізнаєтеся, як зберігати помідори протягом кількох місяців, або навіть цілого року, поза холодильником або в олії. Хіба це не чудово?

Як правильно та природно консервувати помідори?

Помідори найкраще зберігати при кімнатній температурі, щоб зберегти свій смак і текстуру. Ретельно вимийте помідори, промокніть їх насухо, а потім покладіть у кошик або салатницю. Не зберігайте їх разом з іншими фруктами, такими як яблука, банани або авокадо. Це може прискорити дозрівання. Переверніть помідори, які втратили плодоніжки, догори дном. Це запобігає виходу повітря.

Як зберегти помідори якомога довше?

Найкраще рішення – заморозити їх. Але як заморозити свіжі помідори? Це просто! Спочатку видаліть плодоніжки з помідорів. Потім ретельно очистіть і висушіть плоди. Покладіть їх на деко та заморозьте на 1-2 години. Щільно закрийте їх, перекладіть помідори в пакети для заморожування або герметичні контейнери та поверніть їх у морозильну камеру. Таким чином їх можна зберігати до 12 місяців.

Як зберегти помідори на зиму?

Загальновідомо, що помідори – це літні фрукти. Щоб зберегти їх на зиму, існує кілька рішень. Заморозьте цілі помідори, помістивши їх у морозильну камеру після миття та висушування. Приготуйте кулі, проваривши очищені та нарізані на четвертинки помідори в оливковій олії протягом 20 хвилин. Збийте їх у блендер, а потім перекладіть у герметичну скляну банку. Ви також можете висушити помідори, запікаючи їх у духовці, розрізаними на четвертинки (посоленими та поперченими), протягом 30 хвилин при температурі 150°C (300°F), потім протягом 3 годин при 100°C (212°F). Потім перекладіть їх у банку з оливковою олією.

Як зберігати в’ялені помідори без олії?

Є одне правило консервування в’ялених помідорів без олії: вони повинні бути повністю зневодненими (див. попередній розділ). Помістіть їх у герметичний контейнер. Потім поставте контейнер у прохолодне, сухе місце, захищене від світла. Таким чином, вони зберігатимуться до 2 місяців.

Чи варто зберігати помідори в холодильнику?

Хоча низькі температури холодильника ідеально підходять для зберігання багатьох продуктів, це не стосується помідорів. Згідно з журналом «60 Millions de Consommateurs», «вони втрачають свій смак при температурі нижче 12°C і лише частково відновлюються, якщо їх помістити при кімнатній температурі принаймні на 24 години». Тому, купуючи помідори, їх завжди слід зберігати при кімнатній температурі, бажано в сухому місці. У цих умовах помідори залишатимуться свіжими протягом тижня або й більше.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *