Блог

Щороку закриваю щонайменше 20 баночок! Огірки за цим рецептом виходять неймовірно смачними та хрумкими. Готую їх зі звичайним кетчупом, причому без потреби стерилізації

За цим рецептом огірочки виходять хрусткі, гостренькі, у томатній заливці. Це дуже смачна заготівля, яка взимку дуже швидко закінчується (банки зберігаю у шафі).

Інгредієнти:

  • Огірки 1,5 кг
  • Олія ​​125 мл
  • Вода 65 мл
  • Цукор 90 гр.
  • Сіль 1 ст. л. (З гіркою)
  • Оцет 9% 60 мл
  • Кетчуп 350 гр.
  • Часник – 1-2 головки

З цієї кількості огірків у мене вийшло три баночки по 0,5 літри і трохи залишилося.

Приготування:

Огірки миємо, замочуємо у воді хоча б на годину, а краще на дві, щоб вони стали твердими та хрусткими. Нарізаємо тонкими довгими брусками. Якщо у вас великі огірки, то краще розрізати їх по пополам, щоб їх зручно було складати в банки.

Нарізані огірки перекладаємо в таз для варіння.

Додаємо кетчуп, сіль, цукор.

Виливаємо воду, олію та оцет.

Все добре перемішуємо. Я використовую звичайний томатний кетчуп з травами та спеціями, якщо хочете приготувати гостріше, то візьміть кетчуп Чилі.

Ставимо на сильний вогонь і доводимо до кипіння. Як тільки закипить, зменшуємо вогонь та варимо огірки 15 хвилин.

Беремо одну велику або дві середні головки часнику і нарізаємо на шматочки, можна так само пропустити часник через прес.

Через десять хвилин додаємо часник та варимо ще 5 хвилин. Загалом ми варимо огірки 15 хвилин після закипання.

Розкладаємо огірки у чисті стерилізовані банки.

Заготівлю можна спробувати наступного дня, але взимку вона стане ще кращою.

Закручуємо кришками.

Перевертаємо банки на кришки. І відправляємо до повного остигання під ковдру.

Огірочки виходять дуже хрусткі, смачні та в міру гострі. Зберігаються такі банки за кімнатної температури. З’їдаються такі огірочки моментально, так що закривайте відразу більше банок!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *