Гратен з картоплі та м’ясного фаршу – це ситна сімейна страва, ідеальна для сімейних обідів.
Приготуйте її заздалегідь, легко розігрійте та насолоджуйтесь нею з простим зеленим салатом.

© Фрінкінг / Фотокухня
Інгредієнти
На 4 порціїЗменшити кількість людейЗбільште кількість людейІнгредієнти
- 6 картоплин
- 250 г яловичого фаршу
- 1 цибулина
- 50 г пармезану
- 1 дрібка чебрецю
- 200 мл молока
- 1 крапля оливкової олії
- Сіль
Перець
- 1 дрібка перцю Еспелет
- 1 зубчик часнику
- 200 мл рідких вершків
Кроки підготовки
Крок 7Для прикраси додайте кілька гілочок петрушки.
Крок 1Помийте та очистіть картоплю. Наріжте її тонкими скибочками, якщо можливо, за допомогою мандоліни або ножа для чищення овочів. Варіть її 10 хвилин у скороварці.
Крок 2Розігрійте духовку до 220°C / газова позначка 8.
Крок 3Очистіть та дрібно наріжте цибулю. Розігрійте трохи оливкової олії на сковороді та обсмажте цибулю до золотистого кольору. Додайте фарш. Добре перемішайте та приправте сіллю, перцем, чебрецем, пармезаном та перцем еспелет.
Крок 4У каструлі доведіть вершки та молоко до кипіння, приправте сіллю та перцем.
Крок 5Розріжте зубчик часнику навпіл і натріть ним форму для запікання, потім змастіть її маслом. Покладіть половину картоплі на дно та залийте половиною молока/вершків, потім додайте шар фаршу та завершіть ще одним шаром картоплі. Залийте рештою молока/вершків і натріть зверху трохи пармезану.
Крок 6Випікайте 35 хвилин.