«Як з пекарні»: хрусткий і без замішування, цей домашній хліб буде готовий менш ніж за 2 години

Спекти домашній хліб, такий же смачний, як з пекарні, менш ніж за дві години – це можливо!

Відкрийте для себе цей простий і швидкий рецепт хліба

вам навіть не потрібно буде місити тісто.

На полуденок чи навіть сніданок завжди приємно насолодитися добрим шматочком свіжого хліба.

Але готувати власну буханку може бути довгою та виснажливою справою, і часто вважається, що це дуже складно. Два акаунти в Instagram, які спеціалізуються на легкій та смачній кулінарії, розходяться в думках. Автори контенту Chef Riant та Kitchen Help від M&S пропонують « найпростіший рецепт хліба року ». Мартін Ріант, його справжнє ім’я, та Меріон і Саймон діляться своїми порадами та хитрощами щодо легкого приготування хліба в соціальних мережах. Завдяки їхньому рецепту ви можете приготувати смачний домашній хліб менш ніж за дві години, і все це навіть не замішуючи тісто жодного разу. Ось усі кроки їхнього рецепту, щоб приготувати буханку з ідеальною скоринкою та такою ж смачною, як з пекарні.

Легке тісто для хліба без замішування

Окрім того, що цей рецепт неймовірно простий у приготуванні, він не потребує міксера. Вам також не доведеться витрачати години на замішування тіста. Для початку налийте 600 мл теплої води у велику миску. Додайте 10 г свіжих дріжджів, розламаних на дрібні шматочки. Щоб тісто добре піднімалося під час випікання, додайте чайну ложку меду. Добре перемішайте, щоб розчинити дріжджі та мед. Потім додайте 650 г борошна та столову ложку солі. Змішайте всі інгредієнти дерев’яною ложкою. Мета не в тому, щоб замісити, а в тому, щоб просто ретельно перемішати борошно з іншими інгредієнтами. Тісто буде дуже липким, але не хвилюйтеся, це цілком нормально. Накрийте миску кухонним рушником і дайте тісту відпочити годину при кімнатній температурі. Протягом цього часу тісто розшириться та підніметься самостійно.

Запорука успішного домашнього хліба: випікання в чавунній формі для запікання.

Поки тісто відпочиває, розігрійте духовку до 240 градусів Цельсія (475 градусів Фаренгейта). Поставте всередину порожню чавунну форму для випічки. Як тільки форма для випічки нагріється, а тісто відпочине, посипте її борошном. Вилийте тісто безпосередньо в форму для випічки. Посипте зверху ще борошном. Випікайте хліб 30 хвилин під кришкою. Потім зніміть кришку, зменште температуру та випікайте ще 12 хвилин при температурі 220 градусів Цельсія (425 градусів Фаренгейта). Після випікання дайте хлібу повністю охолонути, перш ніж виймати його з форми для випічки. Тепер ви можете насолоджуватися ним нарізаним на тости, у бутерброді або просто з гарним сиром.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *