Чи містить капсульна кава речовини, шкідливі для здоров’я?

Чи містить капсульна кава речовини, шкідливі для здоров’я? 

Кавомашини дозволяють швидко приготувати каву.

Але капсули, які ми використовуємо, містять фуран.

Згідно з дослідженням, ця речовина потенційно канцерогенна.

Це напій, який ми вживаємо майже щодня.

Але чи небезпечна кава для нашого здоров’я, коли вона контактує з капсулами? Питання знову було порушено після запиту читача Libération , який зв’язався з виданнями за допомогою CheckNews.

Щоб оцінити їхні потенційні ризики для здоров’я, у 2013 році Французьке агентство з питань харчових продуктів, навколишнього середовища та охорони праці (ANSES) та журнал « 60 Millions de Consommateurs» провели дослідження . Було проаналізовано десять марок кавових капсул. «Ми шукали, кількісно визначили та порівняли з рівнями, виявленими у традиційній фільтрованій каві, близько тридцяти хімічних забруднювачів, які могли мігрувати з капсули в рідку каву», – йдеться на веб-сайті асоціації споживачів.

Присутність фурану, небезпечної сполуки?

Підсумовуючи: чотири чашки еспресо на день не перевищують 0,3% від рекомендованої тижневої норми споживання алюмінію, речовини, відомої своєю токсичністю. Те саме стосується шести інших металів, на які було проведено тестування: вони не піддають споживачів вмісту більше 0,8% від допустимого порогу. Таким чином, ці речовини не становлять ризику для здоров’я тих, хто п’є капсульну каву .

Але фуран був виявлений у всіх зразках капсульної кави. Класифікований ANSES (Французьким агентством з питань харчових продуктів, навколишнього середовища та охорони праці) як «можливий канцероген», він може призвести до довгострокового пошкодження печінки . Це речовина, яка утворюється за високих температур, а також під час обсмажування. Однак ANSES стверджує , що «неможливо зробити жодних висновків», наголошуючи на її дуже високій летючості. Тривають дослідження, щоб «більш точно охарактеризувати цю сполуку » .

Вищий вміст кофеїну

Що, якби найнебезпечнішим елементом у капсульній каві був кофеїн ? Дослідження показало, що капсульна кава містить у середньому вищі концентрації, ніж фільтрована кава. «Хоча жодна з кав у нашому тесті не піддавала споживачів впливу рівнів, що перевищують рекомендовані, вміст кофеїну може варіюватися від одного до трьох разів між різними типами капсул», – йдеться у прес-релізі 60 Millions.

Однак ANSES зазначає, що «розробка еспресо-машин може мати наслідки для впливу кофеїну на споживачів, якщо цю каву споживатимуть у тих самих кількостях, що й традиційну ». Підозри щодо капсульної кави ще не доведені. Тому кавові кави можуть продовжувати користуватися своїми кавовими машинами.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *