Універсальний
Фото
1.1/6

- зберегти цеФото 2/6

- Переваги зеленого кольоруФото 3/6

- Пікантний варіантФото 4/6

- Переваги зрілостіФото 5/6

- РецептФото 6/6

Банан – екзотичний фрукт, сповнений корисних властивостей. Відкрийте для себе поживні цінності цього м’ясистого та солодкого фрукта.
Банан – справжній джерело енергії, один із найпоживніших фруктів. Він також ситний і чудовий союзник для підтримки здоров’я.
Універсальний фрукт.
Банани всюди! Їх їдять в Азії, Африці, Америці… Це найбільш експортований фрукт у світі. Цей фрукт виробляється у понад 120 країнах, а кількість його різновидів незліченна: карликовий банан, рожевий інжир, великий Мішель, Майсур… Банани, які ми їмо, здебільшого сорту Кавендіш.
Спосіб зберігання
Після збору банани продовжують дозрівати та виділяти рослинний гормон під назвою етилен. Розміщення стиглого банана поруч із зеленими прискорює їх дозрівання. Вироблення етилену сповільнюється при низьких температурах. І навпаки, банани чорніють у холодильнику. Щоб уповільнити процес дозрівання, найкраще зберігати їх у спеціальних пакетах (Vegetabags), які виводять етилен.
Солона кухня
Такі різновиди, як плантани, найкраще готувати та солити. У багатьох країнах цей вид бананів подають зі свининою та білим м’ясом. Якщо ви хочете спробувати їх приготувати, бланшуйте їх разом зі шкіркою, щоб зменшити гіркоту. Це також полегшить їх чищення.
Користь зелених бананів
Зелені банани містять пребіотики – клітковину, яка особливо корисна для організму. Пребіотики сприяють виробленню пробіотиків, які покращують правильне функціонування травної системи. Зелені банани використовуються для боротьби з хронічною діареєю в тропічних країнах.
Користь стиглих бананів
Стиглі банани особливо бадьорять. Вони є гарним джерелом глюкози, тому їх їдять спортсмени. Цей фрукт також містить калій і магній.
Банани легко засвоюються, містять пектин – розчинну клітковину, яка допомагає регулювати роботу кишечника. Вони також багаті на вітамін B6 та антиоксиданти.
Рецепт бананового морозива
Інгредієнти : один банан на особу, одна чайна ложка сиропу агави та 3 столові ложки кокосового молока.
Приготування : Наріжте банан тонкими кружальцями, викладіть їх на пергаментний папір і заморозьте. Збийте заморожені банани з кокосовим молоком і сиропом агави. Подавайте.
Ви можете змішати заморожені банани з іншими фруктами для отримання іншого смаку. Додайте їх до смузі для ще більш вершкового напою.