Варення «Трихвилинка»: мало цукру, мало метушні і густе, як конфітюр. Найсмачніше варення

Сьогодні я хочу запропонувати вам рецепт варення «Трихвилинка».

Це варення готується швидко, буквально за кілька хвилин

зберігаючи максимум корисних вітамінів.

Підготовка ягід :

Малина та ожина злегка подрібнюються. Якщо вам подобається однорідне варення без шматочків, можна використовувати занурювальний блендер.

Якщо заморожена чорна смородина, пересипте її в каструлю і нагрівайте до м’якості, потім також злегка подрібніть.

Підготовка желфіксу :

Для кожної з трьох пачок желфіксу додайте по 2 ст. цукру (всього 6 ст. л.) і добре перемішайте. Це цукор із загальної кількості, вказаної в рецепті.

Змішування інгредієнтів :

З’єднайте всі ягоди у каструлі. Якщо свіжі ягоди, не нагрівайте їх заздалегідь. Додайте до них желфікс з цукром і кількість цукру, що залишилася.

Перемішайте та доведіть до кипіння. Поки нагрівається суміш, великі шматочки ягід додатково можна подрібнити.

Приготування варення :

Коли суміш закипить, почніть додавати цукор частинами, щоб було легше перемішувати. На 3 кг ягід я вношу 1,5 кг цукру.

Знову доведіть суміш до кипіння, зменшіть вогонь і варіть рівно 3 хвилини, не забуваючи періодично помішувати.

Консервування :

Варення розлийте по сухим і чистим банкам стерилізованим і щільно закрутіть кришками.

Залишіть на столі банки до охолодження повного, після заберіть у місце зберігання.

Таким чином можна готувати варення не лише із суміші ягід, але й з будь-якого одного виду ягід чи фруктів.

Переваги желфіксу:

Желфікс — це желююча речовина рослинного походження, яка дозволяє скоротити час варіння варення. Завдяки йому варення зберігає натуральні смакові якості та колір фруктів та ягід, а також чудово зберігається кілька років.

Спробуйте цей рецепт, якщо ви ще не варили варення із желфіксом. Воно виходить густим, ароматним та дуже смачним.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *