Сьогодні я хочу запропонувати вам рецепт варення «Трихвилинка».
Це варення готується швидко, буквально за кілька хвилин
зберігаючи максимум корисних вітамінів.


Підготовка ягід :
Малина та ожина злегка подрібнюються. Якщо вам подобається однорідне варення без шматочків, можна використовувати занурювальний блендер.

Якщо заморожена чорна смородина, пересипте її в каструлю і нагрівайте до м’якості, потім також злегка подрібніть.

Підготовка желфіксу :
Для кожної з трьох пачок желфіксу додайте по 2 ст. цукру (всього 6 ст. л.) і добре перемішайте. Це цукор із загальної кількості, вказаної в рецепті.

Змішування інгредієнтів :
З’єднайте всі ягоди у каструлі. Якщо свіжі ягоди, не нагрівайте їх заздалегідь. Додайте до них желфікс з цукром і кількість цукру, що залишилася.

Перемішайте та доведіть до кипіння. Поки нагрівається суміш, великі шматочки ягід додатково можна подрібнити.
Приготування варення :
Коли суміш закипить, почніть додавати цукор частинами, щоб було легше перемішувати. На 3 кг ягід я вношу 1,5 кг цукру.

Знову доведіть суміш до кипіння, зменшіть вогонь і варіть рівно 3 хвилини, не забуваючи періодично помішувати.

Консервування :
Варення розлийте по сухим і чистим банкам стерилізованим і щільно закрутіть кришками.
Залишіть на столі банки до охолодження повного, після заберіть у місце зберігання.

Таким чином можна готувати варення не лише із суміші ягід, але й з будь-якого одного виду ягід чи фруктів.

Переваги желфіксу:
Желфікс — це желююча речовина рослинного походження, яка дозволяє скоротити час варіння варення. Завдяки йому варення зберігає натуральні смакові якості та колір фруктів та ягід, а також чудово зберігається кілька років.
Спробуйте цей рецепт, якщо ви ще не варили варення із желфіксом. Воно виходить густим, ароматним та дуже смачним.