Мій улюблений ніжний шоколадний торт, ділюсь рецептом!
Простий у приготуванні і смачний, сподобався всім мої до чаю!
Інгредієнти:
Тісто:
- яйце – 3 шт.
- цукор – 40 г
- сіль – 0,5 ч. л.
- ванільний цукор – 10 г
- вершкове масло м’яке – 30 г
- рисове борошно – 60 г
- какао – 30 г
- розпушувач – 0,5 ч. л.
Крем:
- вершковий сир – 220 г
- згущене молоко – 120 г
- вершки жирні (від 30%) – 250 мл
Глазур:
- шоколад темний – 140 г
- олія – 30 мл
- арахіс – 100 г
Приготування:
Тісто:
Збиваю міксером до пишності та посвітління маси яйця, цукор, сіль та ванільний цукор. Додаю м’яке масло і міксером перемішую до однорідності. Разом просіюю борошно, какао і розпушувач. Міксером перемішую до однорідного стану. Переливаю у будь-яку форму, але ні форма, ні її розмір у торті не відіграє великої ролі. Ставлю випікатися в нагріту до 180 градусів духовку на 15 хвилин.
Тепер дістаю з духовки і залишаю повністю охолонути у формі. Виймаючи з форми, перетворюю бісквіт руками на крихту. Беру прямокутну скляну форму в якій буду збирати тортик, першим шаром висипаю половину крихти. Злегка утрамбовую ложкою.

Крем:
Кладу у миску холодний вершковий сир, додаю згущене молоко, збиваю міксером до однорідності. Вливаю вершки і збиваю міксером до гладкості та пишності. Ставлю крем на 20 хвилин у холодильник.
Тепер викладаю у форму на крихту рівномірно половину крему. Далі на крем висипаю крихту, що залишилася, розрівнюю її і роблю другий шар крему. Ставлю торт у холодильник.

Глазур:
До шоколаду вливаю олію, розтоплюю або на водяній бані, або в мікрохвильовій печі. Перемішую, висипаю обсмажений арахіс. Глазур охолоджую і виливаю поверх крему, ставлю торт у холодильник на 2 години. Цей торт неймовірно смачний!
