Кума навчила! Такий простий і такий смачний — Готую цей Пиріг кожні вихідні

Мій улюблений ніжний шоколадний торт, ділюсь рецептом!

Простий у приготуванні і смачний, сподобався всім мої до чаю!

Інгредієнти:

Тісто:

  • яйце – 3 шт.
  • цукор – 40 г
  • сіль – 0,5 ч. л.
  • ванільний цукор – 10 г
  • вершкове масло м’яке – 30 г
  • рисове борошно – 60 г
  • какао – 30 г
  • розпушувач – 0,5 ч. л.

Крем:

  • вершковий сир – 220 г
  • згущене молоко – 120 г
  • вершки жирні (від 30%) – 250 мл

Глазур:

  • шоколад темний – 140 г
  • олія – 30 мл
  • арахіс – 100 г

Приготування:

Тісто:

Збиваю міксером до пишності та посвітління маси яйця, цукор, сіль та ванільний цукор. Додаю м’яке масло і міксером перемішую до однорідності. Разом просіюю борошно, какао і розпушувач. Міксером перемішую до однорідного стану.  Переливаю у будь-яку форму, але ні форма, ні її розмір у торті не відіграє великої ролі. Ставлю випікатися в нагріту до 180 градусів духовку на 15 хвилин.

Тепер дістаю з духовки і залишаю повністю охолонути у формі. Виймаючи з форми, перетворюю бісквіт руками на крихту. Беру прямокутну скляну форму в якій буду збирати тортик, першим шаром висипаю половину крихти. Злегка утрамбовую ложкою.

Крем:

Кладу у миску холодний вершковий сир, додаю згущене молоко, збиваю міксером до однорідності. Вливаю вершки і збиваю міксером до гладкості та пишності. Ставлю крем на 20 хвилин у холодильник.

Тепер викладаю у форму на крихту рівномірно половину крему. Далі на крем висипаю крихту, що залишилася, розрівнюю її і роблю другий шар крему. Ставлю торт у холодильник.

Глазур:

До шоколаду вливаю олію, розтоплюю або на водяній бані, або в мікрохвильовій печі. Перемішую, висипаю обсмажений арахіс. Глазур охолоджую і виливаю поверх крему, ставлю торт у холодильник на 2 години. Цей торт неймовірно смачний!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *