Приготуйте так Голубці, це дуже смачно — Добрий сільський рецепт родом із Буковини!

Поділюсь улюбленим рецептом голубців!

Такі, як колись готували в селі, я їх обожнювала!

З фаршем і салом, ну дуже добрі і прості в приготуванні!

Інгредієнти:

  • Капуста 2 головки
  • Рис 300 г + 1 л окропу
  • Цибуля 2 шт.
  • Морква 2 шт.
  • Томатна паста 2 ст. л.
  • Вода 100 мл
  • Сало 200 г
  • Фарш свинячий 500 г
  • Окріп 200 мл
  • Олія 100 мл
  • Лавровий лист 3 шт.
  • Петрушка, кріп за смаком
  • Перець чорний мелений, сіль за смаком

Приготування:

Рис добре промиваю до прозорості води, всипаю у каструлю, заливаю кип’ятком, накриваю кришкою та кип’ячу 1 хвилину, вимикаю вогонь та залишаю під кришкою. Коли рис набрякне, промиваю його під холодною водою.

Нарізаю дрібно цибульку, моркву натираю на терці. Розігріваю олію на сковорідці і обжарюю цибульку до золотистого кольору. Всипаю моркву, обжарюю до злегка рум’яності. Додаю томатну пасту, перемішую. Вливаю воду, додаю сіль, тушкую 2-3 хвилинки.

Сало нарізаю дуже дрібними шматочками. Додаю до рису фарш, сало, засмажку, ретельно перемішую. Додаю дрібно порізаний кріп, петрушку, сіль, перець за смаком. Перемішую.

У каструлю до води додаю ложку солі, доводжу до кипіння, кладу капусту. Коли вже бачу, що листочки відстають, забираю капусту і відділяю листочки на окремій тарілочці. З охолоджених листочків обрізаю потовщення. Якщо листок великий розрізаю його навпіл.

Листочки капусти, які залишились викладаю на дно каструлі. Формую голубці, закручую начинку в листя, викладаю в каструлю, між шарами кладу лаврові листочки. Зверху насипаю 1 ч. л. солі, вливаю окріп та олію.

Каструлю ставлю на вогонь, накриваю кришкою, варю до кип’ятіння, вода в середині має піднятись. Тоді зменшую вогонь, знову накриваю кришкою та варю вже до готовності приблизно 40 хвилин. Голубці готові, смачного!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *