Це мій улюблений тортик із трьох коржів із різними начинками!
Я куштувала його в дитинстві, смак просто незабутній!
А готується як просто!
Інгредієнти:
Маковий бісквіт:
- Мак – 40 г + окріп
- Яйце – 3 шт.
- Цукор – 90 г
- Сметана – 150 г
- Сода – 0,5 ч. л.
- Сіль – 1 дрібка
- Борошно – 100 г
Шоколадний бісквіт:
- Какао – 2 ст. л.
- Яйце – 3 шт.
- Цукор – 90 г
- Сметана – 150 г
- Сода – 0,5 ч. л.
- Сіль – 1 дрібка
- Борошно – 100 г
Горіховий бісквіт:
- Волоський горіх – 100 г
- Яйце – 3 шт.
- Цукор – 90 г
- Сметана – 150 г
- Сода – 0,5 ч. л.
- Сіль – 1 дрібка
- Борошно – 100 г
Крем:
- Сметана 20% – 800 г
- Цукор – 1/2 скл.
- Згущувач вершків і сметани 1 пак.
- темний шоколад або волоські горіхи (для прикраси)
Приготування:
Маковий бісквіт:
Мак заливаю окропом на 15 хвилин, потім зливаю воду. У миску розбиваю яйце, додаю цукру та збиваю міксером до пишної піни. Додаю сметану, в якій попередньо загасила соду і перемішую. Додаю борошна та мак, замішую. Форму для випікання застеляю пергаментом, змащую маслом і виливаю тісто. Випікаю за температури 200 градусів 15 хвилин.
Шоколадний бісквіт:
Роблю все те саме, що і з першим бісквітом, тільки додаю в кінці з борошном додаю какао. Випікаю у тій же формі за температури 200 градусів 15 хвилин.
Горіховий бісквіт:
Волоський горіх промиваю, заливаю окропом на декілька хвилин і потім залишаю на паперових рушниках просохнути. Роблю все те саме, що і з першим бісквітом, тільки ще додаю дрібно подрібненні волоські горіхи. Випікаю у тій же формі за температури 200 градусів 15 хвилин.
Три готових бісквіти залишаю охолонути на столі.

Крем:
Сметану з цукром збиваю міксером до пишної піни. Додаю згущувач та ще трохи збиваю міксером.
Коржі можна просочити якимось ягідним сиропом або навіть яблучним соком. Перший корж викладаю шоколадним, викладаю крем, потім зверху кладу корж із маком, знову крем, останній корж із горіхом і знову крем. Весь торт змащую кремом.

Посипаю торт тертим шоколадом. Ставлю торт в холодильник мінімум на 8 годин. Смачного!
