Поділюсь з вами рецептом свого улюбленого швидкого а шоколадного тортика до чаю!
Рецепт і інгредієнти дуже прості!
Всі в захваті від смаку!
Інгредієнти:
Коржі:
- вершкове масло 80 г
- мед 3 ст. л.
- сода 1 ч. л.
- яйця 4-5 шт.
- цукор 200 г
- борошно 450 г
- какао
Крем:
- цукор 150 г
- жовток 2 шт.
- крохмаль 3 ст. л.
- молоко 600 г
- вершкове масло 200 г
- розтоплений шоколад для прикраси
Приготування:
Коржі:
Беру каструлю з товстим дном. Кладу у неї вершкове масло, мед, перемішую. Всипаю соду, перемішую. Ставлю на вогонь, помішуючи, до розчинення і кипіння маси. Перекладаю у миску, трішки охолоджую, щоб не зварились. Тоді додаю яйця, цукор, перемішую. Всипаю борошно, какао, замішую тісто. Ділю на 7 частин, формую кульки, накриваю плівкою, щоб не обвітрювались.
На пергаменті тісто розкачую у прямокутні пласти, обрізаю краї. Випікаю у розігрітій духовці до 200 градусів по 4 хвилин. Так випікаю всі 7 коржів.

Крем:
Беру каструлю з товстим дном. Всипаю цукор, додаю жовток, перемішую. Додаю крохмаль, вливаю молоко, перемішую. Ставлю на вогонь, помішуючи, до загустіння крему. З каструлі крем кладу у миску, накриваю плівкою в “контакт” та залишаю охолоджуватись. Потім в окремій мисці збиваю м’яке масло міксером до пишності, додаю охолоджену заварну масу і замішую міксером до пишності крему.
Складаю тортик, перемащую коржі кремом, складаючи один на одного.

Торти прикрашаю, поливаючи його розтопленим шоколадом. Можна смакувати!
