У мене обов’язково на новорічному столі завжди присутній «Оселедець під шубою».
Цей салат у мене люблять усі.
Сьогодні є безліч варіацій цієї страви, але особисто для мене класичний найкращий.
Це ідеальний рецепт! Хочу розповісти про те, які шари присутні в класичній шубі і в якому порядку вони мають слідувати.
Я готую цей салат так, як мене ще вчив моя мама. і ніякі зайві інгредієнти я в нього не штовхаю. Наприклад, багато господинь люблять додавати в шубу варені яйця, розклавши білок і жовток в окремі шари, а потім ще частково жовтками прикрашають верхівку салату.
Я нічого проти не маю таких добавок, але це не стосується класичного рецепту. Нижче я розписала всі шари, які мають бути, та їх послідовність.

Що потрібно на салат:
- оселедець (найкраще підійде слабосолона);
- морквина;
- ріпчаста цибулька;
- буряк;
- картопля;
- майонез.
Приготування:
Очищений і нарізаний у вигляді кубиків оселедець буде першим шаром . Для салату потрібно брати саме оселедець, пресерви не годяться. Я знаю, що багато хто не хоче возитися з оселедцем, тому купують пресерви.
Цибулю ріжемо дрібно і викладаємо другим шаром . Класти його потрібно небагато! Він потрібний для того, щоб підкреслити смак риби.
Шар картоплі буде наступним, тобто третім .
За картоплею настає черга моркви — четвертого шару .
І останній – буряк.
Змащуємо майонезом тільки зверху, буряки, тобто буде лише один шар. У середині шари не змащуємо, інакше виділятиметься велика кількість рідини і тоді шуба вийде через міру жирною та мокрою. Солити нічого не потрібно, тому що оселедці та майонез солоні.
Ставимо шубу в холодильну камеру на кілька годин, а потім подаємо.
Ось такі інгредієнти мають бути й у такій послідовності! Салатик тоді виходить чудовим!
Мені цікаво дізнатися, як ви готуєте цей салат? Якою послідовністю у вас йдуть шари? Діліться у коментарях.