Мої котлети — Найсоковитіші. Хліб ніколи не даю! Маю кращий метод

Готую соковиті, м’які, неймовірно смачні котлети з курячого фаршу, кабачка та картоплі!

Такі і на вечерю, і на обід, і навіть холодними смачні.

Інгредієнти:

  • Фарш – 600 г
  • Картопля – 1 шт. (200 г)
  • Кабачок – 250 г
  • Цибуля – 1 шт. (200-250 г)
  • Манна крупа – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Чорний мелений перець – за смаком

Додатково:

  • Картопля – 1 шт.
  • Вода окріп – 100 мл

Приготування:

Беру картоплину, кабачок і цибульку, пускаю через м’ясорубку. Овочі тут дають свою соковитість і ніжність, але при цьому майже не відчуваються у смаку. Перекладаю їх до фаршу. Додаю манку, вона зробить котлети пухкішими й допоможе утримати вологу, щоб вони не стали сухими. Сіль за смаком, але я беру 1 чайну ложку на цю кількість. Перчик чорний мелений теж сиплю на око, як люблю. Перемішую все гарненько й залишаю хвилин на 20 — щоб манка набухла.

Через 20 хвилин бачу — фарш став густенький, тримає форму. Я змочую руки водою (щоб фарш не липнув) і беру столову ложку маси, формую котлетку. Роблю невеличкі — так їх зручніше і смажити, і потім їсти.

На сковорідці розігріваю олію, ставлю нагрів не сильний. Обсмажую котлети з обох боків до рум’яної скоринки. Перевертаю обережно, щоб не пошкодити форму.

А тепер секрет: після смаження я їх ще тушкую, щоб усередині були ніжні. На дно глибокої каструлі викладаю тонко нарізану картоплю. Вона не дасть котлеткам пригоріти й стане додатковим гарніром. На картоплю складаю вже підрум’янені котлети. Заливаю кип’ятком — щоб вода покривала картоплю, але не торкалася котлет. Накриваю кришкою, ставлю вогонь трохи нижче середнього й тушкую хвилин 15.

Коли відкриваю кришку — ну просто аромат домашнього затишку! Котлети виходять такі ніжні, що розрізаю, а вони — як хмаринка. Всередині все добре пропеклося, соковите.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *