З таким пирогом і торта не треба! «Сирний рай» — подруги благали про цей рецепт

Хочу поділитися з вами рецептом ніжного шоколадного пирога з сиром, від якого просто неможливо відірватися.

Він такий м’який, ароматний і солоденький, що мої домашні завжди просять добавку.

Готується він дуже просто з доступних продуктів, але смак виходить, наче з кондитерської.

Інгредієнти:

Тісто:

  • Какао 30 г
  • Цукрова пудра 80 г
  • Розпушувач 1 ч. л.
  • Сіль дрібка
  • Вершкове масло 130 г
  • Борошно 220 г
  • Яйце 1 шт.

Начинка:

  • Сир кисломолочний 560 г
  • Яйця 2 шт.
  • Ванільний цукор 10 г
  • Цукрова пудра 100 г
  • Вершкове масло 50 г
  • Кукурудзяний крохмаль 1 ст. л.

Приготування:

Тісто:

Беру велику миску і змішую какао, цукрову пудру, розпушувач, сіль, вершкове масло кімнатної температури, борошно та яйце. Спершу все перемішую ложкою, а потім замішую руками, доки тісто не стане м’яким, еластичним і перестане липнути до рук.

Ділю тісто на 2 частини. Одну половину кладу в морозилку, другу – в холодильник, по 30 хвилин. Потім дістаю з холодильника першу частину тіста й розподіляю його по формі (у мене форма 16 см), роблю акуратні бортики.

Начинка:

У велику миску викладаю сир, яйця, ванільний цукор, цукрову пудру, вершкове масло, крохмаль. Беру блендер і збиваю все до однорідної ніжної маси – начинка виходить повітряна, без грудочок. Викладаю начинку у форму, розрівнюю ложкою.

Далі дістаю другу половину тіста з морозилки і натираю на великій тертці прямо поверх начинки.

Ставлю форму в розігріту до 170 градусів духовку приблизно на 50 хвилин. Дістаю, даю пирогу трохи охолонути і акуратно виймаю з форми. Мої діти його обожнюють, а найсмачніший він після холодильника.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *