Хочу поділитися з вами рецептом ніжного шоколадного пирога з сиром, від якого просто неможливо відірватися.
Він такий м’який, ароматний і солоденький, що мої домашні завжди просять добавку.
Готується він дуже просто з доступних продуктів, але смак виходить, наче з кондитерської.
Інгредієнти:
Тісто:
- Какао 30 г
- Цукрова пудра 80 г
- Розпушувач 1 ч. л.
- Сіль дрібка
- Вершкове масло 130 г
- Борошно 220 г
- Яйце 1 шт.
Начинка:
- Сир кисломолочний 560 г
- Яйця 2 шт.
- Ванільний цукор 10 г
- Цукрова пудра 100 г
- Вершкове масло 50 г
- Кукурудзяний крохмаль 1 ст. л.
Приготування:
Тісто:
Беру велику миску і змішую какао, цукрову пудру, розпушувач, сіль, вершкове масло кімнатної температури, борошно та яйце. Спершу все перемішую ложкою, а потім замішую руками, доки тісто не стане м’яким, еластичним і перестане липнути до рук.
Ділю тісто на 2 частини. Одну половину кладу в морозилку, другу – в холодильник, по 30 хвилин. Потім дістаю з холодильника першу частину тіста й розподіляю його по формі (у мене форма 16 см), роблю акуратні бортики.

Начинка:
У велику миску викладаю сир, яйця, ванільний цукор, цукрову пудру, вершкове масло, крохмаль. Беру блендер і збиваю все до однорідної ніжної маси – начинка виходить повітряна, без грудочок. Викладаю начинку у форму, розрівнюю ложкою.
Далі дістаю другу половину тіста з морозилки і натираю на великій тертці прямо поверх начинки.

Ставлю форму в розігріту до 170 градусів духовку приблизно на 50 хвилин. Дістаю, даю пирогу трохи охолонути і акуратно виймаю з форми. Мої діти його обожнюють, а найсмачніший він після холодильника.
