Торт на сковорідці! Боже який смак! Я шокована ним — Шедевр, а не Десерт

Готую улюблений ніжний шоколадний тортик! Ці м’які та пухнасті коржі випікаю на сковороді! Готую швидко і просто, без духовки, раджу спробувати!

Інгредієнти:

Коржі:

  • Яйця – 2 шт.
  • Цукор – 150 г
  • Олія – 50 мл.
  • Молоко – 130 мл.
  • Борошно – 240 г
  • Розпушувач – 10 г
  • Какао – 30 г
  • Сода – 1 ч. л.
  • Сік лимона – 1 ст. л. (або оцет, щоб погасити соду)
  • Окріп- 100 мл.

Крем:

  • Цукор – 150 г
  • Какао – 40 г
  • Жовток – 1 шт.
  • Борошно – 2 ст. л.
  • Молоко – 250 мл.
  • Масло вершкове м’яке – 100 г

Приготування:

Коржі:

У глибоку миску розбиваю усі яйця. Тепер їх змішую міксером з цукром. Потім змішую з олією, молоком. Всипаю просіяне борошно, розпушувач і какао, замішую міксером до однорідності. Гашу соду лимонним соком, додаю в тісто, перемішую лопаткою. Вливаю окріп і перемішую.

Беру сковорідку 21 – 22 см., викладаю тісто на суху сковорідку. Випікаю так 6 коржів, на середньому вогні по 2 хвилини з кожного боку. Один корж перетворюю на крихту, якою буду прикрашати потім тортик.

Крем:

Беру каструлю з товстим дном. У неї всипаю цукор, какао, додаю жовток, половину молока, борошно і перемішую. Доливаю решту молока, перемішую. Ставлю на вогонь, помішуючи ложкою, доводжу до густого крему. Перекладаю крему у миску, накриваю плівкою в контакт та залишаю охолоджуватись. Коли заварна частина охолоне, в окремій мисці спочатку збиваю м’яке масло міксером до пишності.  Тоді додаю заварну масу і збиваю міксером до однорідності.

Збираю тортик, змащуючи усі коржі кремом.

Також обов’язково змащую кремом верх та боки торта, прикрашаю крихтою від коржа. Заварюю чай і кличу рідних!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *