Інгредієнти
2 склянки (близько 500 г) грецького йогурту
3 середніх яйця
½ склянки (близько 60 г) кукурудзяного крохмалю Підсолоджувач
(еритритол, мед або інший, у різних кількостях)
3 краплі натурального екстракту ванілі
Інструкції
Змішайте всі рідкі інгредієнти у великій мисці: грецький йогурт, яйця, підсолоджувач і ваніль. Змішайте вручну або електричним міксером до однорідної маси.
Додайте просіяний кукурудзяний крохмаль і обережно перемішайте, щоб уникнути утворення грудочок.
Застеліть форму для випікання діаметром 18-20 см (7-8 дюймів) злегка змащеним або вологим пергаментним папером для забезпечення гарного зчеплення.
Вилийте тісто у форму та розрівняйте поверхню лопаткою.
Випікайте в розігрітій духовці при температурі 180°C (350°F) приблизно 50 хвилин або доки верх злегка не підрум’яниться. Дайте пирогу охолонути принаймні 30 хвилин після випікання, перш ніж виймати з форми та подавати.
Поради
: Для більш вершкового варіанту замініть частину йогурту легкою рікотою.
Подавайте пиріг зі свіжими фруктами, малиновим компотом або посипкою з корицею.
Його можна зберігати в герметичному контейнері в холодильнику протягом 2-3 днів.