«Диво-пиріг» із Закарпаття — З кожним днем все смачніше. З 2 видами начинки

Маю для вас, дівчатка, неймовірний рецепт десерту

який з кожним днем все смачніше!

А ми з’їдаємо одразу з чаєм і кавою, так смачно!

Інгредієнти:

Тісто:

  • вершкове масло м’яке 100 г
  • цукор 90 г
  • сіль 2 дрібки
  • сметана 100 г
  • яйце 1 шт.
  • ванілін 1 п.
  • сода 2 г
  • борошно 250-270 г

Начинка:

  • горіхи 100 г + цукор 60 г
  • курага 125 г + цукор 60 г
  • яйце 1 шт. для змащування

Приготування:

Роблю спочатку тісто, беру м’яке вершкове масло та змішую його лопаткою з цукром та сіллю. Додаю яйце і сметану, перемішую. Всипаю соду змішану з борошно та ваніліном. Замішую тісто руками, ділю на 3 рівні частини. Накриваю пакетом і ставлю в холодильник мінімум на 1 годину.

Потім розкачую 1 частину тіста до розміру форми для запікання (у мене знизу 22 см, зверху трохи більше 23 см), викладаю і формую бортики.

Горіхи попередньо у духовці і перемелюю у крихту блендером. Відкладаю в сторону 1 ст. л. горіхової крихти відкладаю і все інше змішую з цукром. Всипаю горіхову начинку у форму.

Тепер курагу заливаю водою і проварюю декілька хвилин, щоб вона стала м’якша, залишаю охолоджуватись. Пробиваю блендером до однорідності з цукром. Розкачую на верх 2 частину тіста, викладаю курагу.

Розкачую 3 частину тіста, викладаю у форму, зліплюю усі краї трьох коржів. Проколюю виделкою тісто зверху, змащую збитим яйцем. Відправляю випікатись у розігріту духовку до 180 градусів на 30 хвилин. Потім готовий пиріг прикрашаю горішками, які відкладаю спочатку.

Нарізаю і нереально не втриматись і не з’їсти увесь пиріг за раз, такий аромат!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *