Інгредієнти
3 яйця
150 г цукру
100 г вершкового масла (розтопленого)
150 мл молока
натерта цедра 1 лимона + 1 столова ложка соку
250 г пшеничного борошна
1 чайна ложка розпушувача
2-3 яблука (наприклад, сірий ренет, лігол, джонаголд)
Цукрова пудра для посипання
За бажанням: кориця за смаком
Спосіб приготування:
Збийте яйця з цукром до пишної маси.
Додайте розтоплене масло, молоко, цедру та сік лимона – перемішайте.
Додайте просіяне борошно та розпушувач і обережно перемішайте до однорідної маси.
Очистіть яблука, розріжте їх навпіл і наріжте тонкими скибочками – викладіть їх радіально на тісто у рознімній формі, вистеленій пергаментним папером.
Випікайте при температурі 180°C протягом 40–45 хвилин, доки яблучний пиріг не стане красивого золотисто-коричневого кольору.
Посипте цукровою пудрою та подавайте, поки ще теплі!
Чому вам сподобається цей рецепт?
На смак як у бабусі — простота та домашнє тепло
Вологий пиріг і соковиті яблука
Ідеально підходить для кави, чаю або недільної зустрічі
Ви можете приготувати його з простих інгредієнтів, які є на вашій кухні!