Якщо ви шукаєте швидкий, смачний та пишний рецепт, ці ланго – саме те, що вам потрібно! Їх легко
приготувати, вони готові всього за 10 хвилин, і їх можна їсти як солоними, так і солодкими. Тісто
універсальне і може зберігатися в холодильнику до 7 днів.
Основний рецепт найкращих лангошів
Інгредієнти:
500 мл молока
1 свіжа дріжджова пачка
1 пакетик розпушувача
4 яйця
1 столова ложка солі
200 мл йогурту
Близько 1,4 кг борошна
Приготування:
Просійте борошно у велику миску. Додайте яйця, розпушувач, йогурт і сіль.
Окремо розчиніть дріжджі в теплому молоці та влийте решту інгредієнтів.
Замісіть до м’якості, як круасани.
Перекладіть тісто в змащену олією миску, накрийте змащеною харчовою плівкою та поставте в холодильник.
Щоб смажити лангоши, вийміть тісто, відривайте невеликі шматочки змащеними олією руками та смажте в гарячій олії до золотисто-коричневого кольору з обох боків.
Тісто можна зберігати в холодильнику до 7 днів!
Рецепт Великого посту – лангоши без яєць, такі ж пухнасті.
Інгредієнти:
4 склянки борошна (склянка 200 мл)
1,5 склянки води
2 столові ложки сухих дріжджів
2 столові ложки цукру
1 чайна ложка солі
Олія для смаження
Приготування:
Розчиніть дріжджі та цукор у теплій або холодній воді (залежно від часу приготування).
Додайте борошно та сіль, помішуючи лише ложкою, не замішуючи тісто.
Накрийте миску кришкою та дайте піднятися – на 1 годину вранці або на ніч у холодильнику.
Смажте лангоши в гарячій олії, змащуючи кожен шматочок змащеними олією руками.
Корисні поради для ідеальних результатів:
тісто має бути м’яким, липким і слизьким – не додавайте забагато борошна!
Змащуйте руки олією щоразу, коли розкачуєте тісто.
Використане борошно може вплинути на консистенцію – у мене найкращі результати вийшли з борошном «Primo Gusto» або «Bouncer».
Їх можна їсти як солоними (з сиром, сметаною, часником), так і солодкими (з цукровою пудрою, варенням, медом).
Поділіться в коментарях, з чим ви любите їх подавати: солоними чи солодкими?
Поділіться рецептом і додайте його до своїх улюблених – ви обов’язково готуватимете його знову і знову!
