Пиріг «Лімончелло» — Боже, який він смачний! Привезла рецепт з Італії. Готую і не можу зупинитись

Який він смачний цей лимонний пиріг!

Готую його тепер дуже часто, бо це просто і не займає багато часу!

Не можу зупинитись його куштувати!

Інгредієнти:

Тісто:

  • 2 яйця
  • 100 г цукру
  • 40 мл. олії
  • 60 г вершкового масла розтопленого
  • цедра 0,5 лимона
  • 340 г борошна
  • 4 г розпушувача
  • вершкове масло для змащування форми

Крем:

  • 1 яйце
  • цукру 120 г
  • крохмалю 70 г
  • цедра 0,5 лимона
  • молока 500 мл.
  • вершкового масла м’якого 40 г
  • сік 0,5 лимона

Для прикраси:

  • Цукрова пудра
  • Скибочки лимона

Приготування:

Тісто:

У миску розбиваю яйця, додаю цукор, олію, розтоплене масло, цедру лимона, перемішую. Просіюю борошно та розпушувач, замішую тісто руками. Ділю на тісто на 2 частини: більшу та меншу. Більшу частину тіста викладаю у форму 26 см, змащену вершковим маслом. Формую бортики.

Крем:

У каструлю з товстим дном розбиваю яйце, додаю цукор, крохмаль, цедру лимона, перемішую. Додаю молоко частинами, перемішую. Ставлю на вогонь, постійно помішуючи, до загустіння маси. Забираю з вогню і одразу в гарячий крем додаю м’яке масло, перемішую. Під кінець замішую з лимонним соком. Вливаю крем у форму.

З меншого шматка тіста роблю довгі ковбаски, закручую їх косичкою та викладаю по колу у форму. Випікаю у розігрітій духовці до 180 градусів приблизно 30-35 хвилин.

Прикрашаю цукровою пудрою та лимоном, смачного!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *