Який він смачний цей лимонний пиріг!
Готую його тепер дуже часто, бо це просто і не займає багато часу!
Не можу зупинитись його куштувати!
Інгредієнти:
Тісто:
- 2 яйця
- 100 г цукру
- 40 мл. олії
- 60 г вершкового масла розтопленого
- цедра 0,5 лимона
- 340 г борошна
- 4 г розпушувача
- вершкове масло для змащування форми
Крем:
- 1 яйце
- цукру 120 г
- крохмалю 70 г
- цедра 0,5 лимона
- молока 500 мл.
- вершкового масла м’якого 40 г
- сік 0,5 лимона
Для прикраси:
- Цукрова пудра
- Скибочки лимона
Приготування:
Тісто:
У миску розбиваю яйця, додаю цукор, олію, розтоплене масло, цедру лимона, перемішую. Просіюю борошно та розпушувач, замішую тісто руками. Ділю на тісто на 2 частини: більшу та меншу. Більшу частину тіста викладаю у форму 26 см, змащену вершковим маслом. Формую бортики.

Крем:
У каструлю з товстим дном розбиваю яйце, додаю цукор, крохмаль, цедру лимона, перемішую. Додаю молоко частинами, перемішую. Ставлю на вогонь, постійно помішуючи, до загустіння маси. Забираю з вогню і одразу в гарячий крем додаю м’яке масло, перемішую. Під кінець замішую з лимонним соком. Вливаю крем у форму.
З меншого шматка тіста роблю довгі ковбаски, закручую їх косичкою та викладаю по колу у форму. Випікаю у розігрітій духовці до 180 градусів приблизно 30-35 хвилин.

Прикрашаю цукровою пудрою та лимоном, смачного!

