Розлітаються за секунди — Дуже смачне тісто та соковита начинка! Вони ідеальні!

Знаю, як зробити рогалики дуже пишні, неймовірно ароматні, з яблуками!

Беру прості інгредієнти і просте приготування.

Дуже смачні!

Інгредієнти:

Тісто:

  • 50 мл. води теплої
  • 50 мл. молока теплого
  • 27 г живих дріжджів (або 9 г сухих)
  • 3 яйця
  • 75 г цукру
  • 6 г солі
  • 450 г борошна
  • 45 г м’якого вершкового масла

Яблучна начинка:

  • 7 яблук 900 г
  • 1 ст. л. вершкового масла
  • 60-80 г цукру або за смаком
  • кориця (або ваніль, цедра)
  • 1 яйце + 1 ст. л. молока (для змащування рогаликів)

Приготування:

Тісто:

Змішую тепле молоко та теплу воду, розчиняю дріжджі. У окремій мисці збиваю вінчиком яйця та цукор, тоді вливаю розведені дріжджі. Всипаю сіль і частинами просіюю борошно. Можливо борошна знадобиться менше. В кінці підмішую м’яке масло, невеликими порціями. Викладаю тісто на стіл і додаю решту борошна, вимішую руками тісто, поки воно не перестане липнути. Перекладаю тісто в миску, змащену олією, накриваю харчовою плівкою та залишаю на 2 години. Через 1 годину тісто обминаю руками.

Яблучна начинка:

Очищаю від шкірки яблука, нарізаю дрібними кубиками. На сковороді розтоплюю масло. Кладу яблука, додаю цукор і корицю. Перемішую і обжарюю, доки яблука не стануть м’якими. Перекладаю у миску охолонути.

Тісто перекладаю на стіл, ділю на 3 частини. Розкачую в тонкий круглий пласт, розрізаю на 8 трикутників. На кожен кладу 1 ч. л. з гіркою начинки, згортаю рогалики.

Перекладаю рогалики на деко від духовки, застелене пергаментом. Накриваю харчовою плівкою на 30-40 хвилин. Потім збиваю яйце з молоком і змащую рогалики. Зверху присипаю їх цукром. Випікаю при 200 градусів 17 хвилин.

Смачного!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *