Знаю, як зробити рогалики дуже пишні, неймовірно ароматні, з яблуками!
Беру прості інгредієнти і просте приготування.
Дуже смачні!
Інгредієнти:
Тісто:
- 50 мл. води теплої
 - 50 мл. молока теплого
 - 27 г живих дріжджів (або 9 г сухих)
 - 3 яйця
 - 75 г цукру
 - 6 г солі
 - 450 г борошна
 - 45 г м’якого вершкового масла
 
Яблучна начинка:
- 7 яблук 900 г
 - 1 ст. л. вершкового масла
 - 60-80 г цукру або за смаком
 - кориця (або ваніль, цедра)
 - 1 яйце + 1 ст. л. молока (для змащування рогаликів)
 
Приготування:
Тісто:
Змішую тепле молоко та теплу воду, розчиняю дріжджі. У окремій мисці збиваю вінчиком яйця та цукор, тоді вливаю розведені дріжджі. Всипаю сіль і частинами просіюю борошно. Можливо борошна знадобиться менше. В кінці підмішую м’яке масло, невеликими порціями. Викладаю тісто на стіл і додаю решту борошна, вимішую руками тісто, поки воно не перестане липнути. Перекладаю тісто в миску, змащену олією, накриваю харчовою плівкою та залишаю на 2 години. Через 1 годину тісто обминаю руками.
Яблучна начинка:
Очищаю від шкірки яблука, нарізаю дрібними кубиками. На сковороді розтоплюю масло. Кладу яблука, додаю цукор і корицю. Перемішую і обжарюю, доки яблука не стануть м’якими. Перекладаю у миску охолонути.
Тісто перекладаю на стіл, ділю на 3 частини. Розкачую в тонкий круглий пласт, розрізаю на 8 трикутників. На кожен кладу 1 ч. л. з гіркою начинки, згортаю рогалики.

Перекладаю рогалики на деко від духовки, застелене пергаментом. Накриваю харчовою плівкою на 30-40 хвилин. Потім збиваю яйце з молоком і змащую рогалики. Зверху присипаю їх цукром. Випікаю при 200 градусів 17 хвилин.

Смачного!
