За моїм рецептом ці оладки виходять пишними і дуже смачними!
Навіть охолоджені вони тримають форму і залишаються пишними та м’якими!
Інгредієнти:
- Кефір теплий – 500 мл.
- Яйце – 1 шт.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Цукор – 1 ст. л.
- Борошно – 400-500 г
- Сода – 0,5 ч. л.
- Олія для смаження
Приготування:
В миску вливаю теплий кефір. Додаю яйце кімнатної температури та всипаю сіль, перемішую. Додаю цукор, але не більше, оладки не будуть такими пишними, тому дотримуйтеся рецепта. В декілька етапів просіюю через сито борошно і перемішую. Далі 1 ложку борошна, змішую з содою і додаю в тісто. Перемішую і тісто готове.

Тісто більше не перемішую. Розігріваю сковорідку з більшою кількістю олії. Викладаю ложкою тісто, формую оладки. Накриваю кришкою, обсмажую з обох боків до рум’яної скоринки. Викладаю на паперові рушники, щоб прибрати зайву олію.

Смачного!
