Не булочки, а Золото! Наче з Пекарні — Ну наче такий простий рецепт, а так смачно вийшло

Приготую неймовірні булочки!

За цим рецептом вони шалено смачні, ніжні, м’які, повітряні!

Вони нескладні, під силу навіть новачку!

Інгредієнти:

Тісто:

  • борошно – 500 – 600 г
  • сіль – 1/2 ч. л.
  • цукор – 100 г
  • ванільний цукор – 10 г
  • сухі дріжджі – 10 г
  • тепле молоко – 300 мл.
  • вершкове масло розтоплене – 50 г
  • яєчні білки – 2 шт.

Заварний крем:

  • яєчні жовтки – 2 шт.
  • цукор – 120 г
  • ванільний цукор – 10 г
  • кукурудзяний крохмаль – 30 г
  • молоко – 320 мл.
  • 1 жовток + 2 ст. л. молока для змащування

Приготування:

Тісто:

Просіюю у миску борошно, додаю сіль, цукор, ванільний цукор, дріжджі, перемішую. Вливаю тепле молоко, розтоплене масло, білки і замішую тісто руками. Кладу тісто в миску, змащену олією, накриваю харчовою плівкою і ставлю в тепле місце на 1 годину, має збільшитись у 2-3 рази.

Заварний крем:

У каструлю розбиваю тільки жовтки, змішую з цукром, ванільним цукром, крохмалем та молоком. Варю на невеликому вогні до загустіння маси, постійно помішуючи. Перекладаю у миску, накриваю харчовою плівкою в контакт і охолоджую до кімнатної температури.

Перекладаю тісто на стіл, посипаний борошном, розкачую пласт. Викладаю крем, розрівнюю по усіх поверху, не доходячи до одного краю на декілька міліметрів. Акуратно згортаю в рулет.

Розрізаю рулет на порційні шматки. Деко від духовки застеляю пергаментом, викладаю булочки, накриваю рушником, залишаю в теплому місці на 15 хвилин., щоб трішки підросли. Змащую збитим жовтком з молоком. Випікаю у розігрітій духовці до 180 градусів приблизно 30-35 хвилин.

Прикрашаю цукровою пудрою, смачного!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *