Торт “Пташине молоко” з мого дитинства.
Ми готували цей торт кожного дня мого народження.
Я ніколи не забуду цей смак, все в цьому торті чудово та дуже збалансовано.
Коржі виходять м’якими та соковитими, їх не потрібно додатково чимось просочувати.
А крем на манній крупі взагалі вищий за всякі похвали, дуже ніжний і смачний.
Інгредієнти:
Коржі:
- Вершкове масло – 150 г (можна замінити маргарином)
- Яйце – 4 шт.
- Борошно пшеничне просіяне – 160 г
- Цукор – 180 г
- Какао – 3 ч.л. з гіркою
- Розпушувач – 10 г
- Сіль – дрібка
Крем:
- Молоко – 500 мл
- Манна крупа – 3 ст.л.
- Масло вершкове – 300 г (у книзі 300 г, можна зменшити до 200 г)
- Цукор – 150 г
- Ванільний цукор – 20 г
- Сік 1 маленького лимона
Глазур:
- Сметана – 3 ст.л
- Цукор – 3 ст.л.
- Какао – 3 ч.л. з гіркою
- Вершкове масло – 20 г
Приготування:
Збити вершкове масло кімнатної температури з цукром, дрібкою солі. По одному додати всі яйця, збивати 5 хвилин. Просіяти борошно з розпушувачем. Тісто розділити або навпіл, або на 2/3 та 1/3. Таким чином у Вас вийде або 4, або 3 коржі. У половину тіста або 2/3 тіста додати какао, решту тіста залишити світлим. Розмішати до однорідності.
Форми вистелити пергаментом і змастити вершковим маслом, випікати коржі при 180 градусах 20-25 хвилин до повної готовності. Дати коржам повністю охолонути.

Нагріти молоко, додати дрібку солі. У гаряче молоко ввести тонким струмком манну крупу, варити до загусання. Готову манну кашу охолодити.
Видавити сік із лимона. Збити м’яке вершкове масло з цукром і ванільним цукром. Частинами додати повністю охолоджену манну кашу, постійно збиваючи. Наприкінці додати лимонний сік до смаку.

Для глазурі змішати всі інгредієнти та проварити до потемніння. Дати їй трохи охолонути.
Якщо Ви робите торт із 4 коржів, то розріжте шоколадний і світлий корж навпіл, а крем розділіть на 3 частини. Якщо торт із 3 коржів, то розріжте великий шоколадний корж навпіл, а крем розділіть на 2 частини. Далі збираємо торт. Якщо з 4 коржів, то першим йде світлий корж, крем, шоколадний корж, крем, світлий корж, крем, шоколадний крем та глазур. Якщо торт буде з 3 коржів: шоколадний корм, крем, світлий корж, крем, шоколадний корж та глазур.

Готовий торт дайте 2-3 години постояти в холодильнику. Перед подачею дістаньте заздалегідь з холодильника, щоб вершкове масло трохи підтало, тоді крем стане найніжнішим суфле.

Смачний торт “Пташине молоко” з кремом на манці готовий! Смачного!
