Готую за улюбленим рецептом дуже м’яке печиво
з горіховою начинкою та хрусткою скоринкою.
Це легкий рецепт для своїх рідних,
які вже на порозі!
Інгредієнти:
Тісто:
- борошно 500 г
- масло вершкове охолоджене 250 г
- вершки жирні чи молоко 200 мл
- жовток 1 шт.
- розпушувач 0.5 ч. л.
Начинка:
- горіхи волоські подрібнені 150 г (може бути мак перетертий з цукром, сухофрукти, подрібнені та змішані з медом)
- цукор 3 ст. л.
- цукрова пудра + ванілін (для подачі)
Приготування:
Тісто:
Просіюю у миску борошно і перетираю руками в крихту зі шматочками охолодженого масла. Вливаю вершки або молоко, додаю жовток, всипаю розпушувач. Вимішую тісто. Ділимо на 6 частин, кожну скочую в колобок та накриваю харчовою плівкою. Відправляю у холодильник на 30 хвилин.

Начинка:
У мисочку горіхи подрібнюю та змішую з цукром. Розкочую тісто в тонкий коржик і ріжу на трикутники. На край викладаю начинку і скручую у рогалики.

Деко від духовки застилаю пергаментом і викладаю печиво. Випікаю у розігрітій духовці при 180 градусах 30-35 хвилин. Беру пакет, висипаю цукрову пудру і ванілін, кладу туди рогалики і струшую. Таке м’яке печиво вам точно сподобається до чаю!
