Буряк купую кілограмами Для салату «Графиня» — Переплюнув навіть «Шубу»

Сьогодні я готую салат, який називається «Графиня».

Один з найкращих салатиків з буряка, спробуйте і здивуйте родину!

Інгредієнти:

  • 2 картоплі
  • 1 червона цибулина
  • 1/2 курячої грудки
  • 1 б. зеленого горошку
  • 4 яйця варені
  • 10 шт. чорносливу
  • 40 г волоський горіх
  • 1 буряк
  • сіль, перець
  • майонез

Маринад для цибулі:

  • 0,5 ч. л. солі
  • 0,5 ч. л. цукру
  • 2 ст. л. 9% оцту
  • 4 ст. л. води

Приготування:

Беру форму для салату. Буду складати салат шарами. Нижній шар трохи змащую майонезом — небагато, щоб картопля не була сухою. Майонез залишився прямо на лопатці, я його використаю далі. Беру картоплини, відварюю до готовності й натираю на крупній тертці. Розподіляю картоплю по тарілці й трохи присолюю, навіть якщо варила вже з сіллю — так смак для мене збалансованіший. Промазую майонезом, намагаючись не переборщити. Перший шар готовий!

Другий шар – маринована цибуля. Беру червону цибулину. Я її нарізала дрібно — можна і півкільцями, і чвертькільцями, як більше подобається. Замаринувала цибулю на 25 хвилин у суміші: солі, цукру, оцту й води. Після маринування зливаю рідину й викладаю цибулю наступним шаром.

Третій шар — куряче філе. Використовую половинку курячої грудки. Можна брати й інше м’ясо — стегно, наприклад, як більше подобається. Варену грудку нарізаю кубиком і рівномірно викладаю на салат. Щоб м’ясо було соковитим і не сухим, я завжди даю йому охолонути у бульйоні після варіння. Так воно виходить дуже м’яким. Промазую трохи майонезом.

Четвертий шар — консервований горошок. Викладаю одну баночку горошку. Його промазувати майонезом не потрібно — він має свій сік і додає салату ніжності.

П’ятий шар — варені яйця. Варю яйця, натираю на дрібній тертці й викладаю зверху. Промазую майонезом.

Шостий шар — чорнослив і горіхи. Беру чорнослив, нарізаю дрібніше і розподіляю їх по всьому салату. Зверху посипаю подрібненими горіхами.

Останній шар — буряк. Беру варений буряк, натираю на терці й розподіляємо зверху. Змащую майонезом, щоб завершити салат. Залишаю його настоятися в холодильнику пару годин — тоді смак розкриється повністю, і можна подавати на стіл.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *