Лінивий торт «Наполеон» без духовки, без замісу тіста і без розкочування коржів!
На смак нагадує класичний Наполеон, тільки робиться набагато простіше і швидше.
Інгредієнти:
Для крихти:
- 400 г. борошна
- 170 г. вершкового масла
- 100 г. цукру
- 1 пакет ванільного цукру
- 1 пакет кокосової стружки – 40 г
Для прикраси торта зверху можна залишити трохи готової крихти чи натерти на тертці плитку шоколаду.
Крем:
- 500 мл. холодного кип’яченого молока
- 2 великі або 3 середні яйця
- 100 г. цукру
- 30 г. (2 ст.л. без гірки) кукурудзяного крохмалю
- 1 пакет ванільного цукру
- 30 г. вершкового масла.
Приготування:
Для крему в каструлю розбиваю яйця, додаю цукор, ванільний цукор, крохмаль, перемішую. Далі помішуючи, вливаю холодне молоко і ставлю на плиту. На невеликому вогні доводжу крем до закипання. Виключаю плиту і додаю вершкове масло, перемішую до однорідної консистенції.

Для крихти всипаю в тарілку борошно, беру тертку і натираю на ній вершкове масло, постійно обвалюючи його в борошні. Має вийти крихта з муки і масла, до неї додаю цукор і ванільний цукор. Все гарно перемішую руками.
Далі крихту перекладаю у сковорідку і обсмажую на невеликому вогні до золотавої скоринки, постійно помішуючи.

Тепер збираю торт. Форму (28 см) застеляю пергаментом, бортики змащую олією, щоб папір тримався. Крем я для зручності переклала в кондитерський мішок, ви можете просто акуратно викладати ложкою.
Дно форми змащую кремом, далі йде шар крихти (їх посипаю кокосовою стружкою) (шарів буде три, тому завчасно поділіть крихту на 3 частини), знову крем і так до кінця.

Останній шар буде крему, зверху я торт прикрашаю натертим шоколадом, ви можете прикрасити на свій смак.
Тортик я залишаю на 1 годину при кімнатній температурі для пропитування, а далі перекладаю в холодильник для повного застигання.
Дістаю з форми і смакую. Виходить дійсно смачний торт, який дуже нагадує Наполеон, тільки готується в 100 разів простіше.
