Торт за 15 хв “На смак 1 в 1 Наполеон”. Без духовки, Без печива! Золото, а не рецепт

Лінивий торт «Наполеон» без духовки, без замісу тіста і без розкочування коржів!

На смак нагадує класичний Наполеон, тільки робиться набагато простіше і швидше.

Інгредієнти:

Для крихти:

  • 400 г. борошна
  • 170 г. вершкового масла
  • 100 г. цукру
  • 1 пакет ванільного цукру
  • 1 пакет кокосової стружки – 40 г

Для прикраси торта зверху можна залишити трохи готової крихти чи натерти на тертці плитку шоколаду.

Крем:

  • 500 мл. холодного кип’яченого молока
  • 2 великі або 3 середні яйця
  • 100 г. цукру
  • 30 г. (2 ст.л. без гірки) кукурудзяного крохмалю
  • 1 пакет ванільного цукру
  • 30 г. вершкового масла.

Приготування:

Для крему в каструлю розбиваю яйця, додаю цукор, ванільний цукор, крохмаль, перемішую. Далі помішуючи, вливаю холодне молоко і ставлю на плиту. На невеликому вогні доводжу крем до закипання. Виключаю плиту і додаю вершкове масло, перемішую до однорідної консистенції.

Для крихти всипаю в тарілку борошно, беру тертку і натираю на ній вершкове масло, постійно обвалюючи його в борошні. Має вийти крихта з муки і масла, до неї додаю цукор і ванільний цукор. Все гарно перемішую руками.

Далі крихту перекладаю у сковорідку і обсмажую на невеликому вогні до золотавої скоринки, постійно помішуючи.

Тепер збираю торт. Форму (28 см) застеляю пергаментом, бортики змащую олією, щоб папір тримався. Крем я для зручності переклала в кондитерський мішок, ви можете просто акуратно викладати ложкою.

Дно форми змащую кремом, далі йде шар крихти (їх посипаю кокосовою стружкою) (шарів буде три, тому завчасно поділіть крихту на 3 частини), знову крем і так до кінця.

Останній шар буде крему, зверху я торт прикрашаю натертим шоколадом, ви можете прикрасити на свій смак.

Тортик я залишаю на 1 годину при кімнатній температурі для пропитування, а далі перекладаю в холодильник для повного застигання.

Дістаю з форми і смакую. Виходить дійсно смачний торт, який дуже нагадує Наполеон, тільки готується в 100 разів простіше.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *