На сковороді! Без розкочування! Шоколадний торт “Мрія” – найсмачніший в моєму житті

Шоколадний торт “Мрія” на сковороді виходить ніжним

вологим і ароматним, а ще його можна заморожувати і подавати

як свіжоприготований після розморожування.

Інгредієнти (діаметр сковороди 24–25 см):

Тісто:

  • Яйця — 3 шт.
  • Молоко — 230 мл
  • Олія — 90 г
  • Борошно — 200 г
  • Какао — 30 г
  • Цукор — 125 г
  • Сода — 10 г
  • Сіль — дрібка
  • Оцет — 15 г

Крем:

  • Яйця — 2 шт.
  • Цукор — 200 г
  • Кукурудзяний крохмаль — 60 г
  • Вершкове масло (82,5%) — 200 г
  • Молоко — 0,5 л
  • Ванільний цукор — 10 г

Глазур:

  • Цукор — 100 г
  • Какао — 30 г
  • Молоко — 60 г
  • Вершкове масло — 50 г

Прикраса:

  • Шоколад — 20–30 г

Приготування:

Крем:

У сотейнику або сковороді з товстим дном змішайте яйця, цукор і крохмаль до однорідності. Додайте молоко і варіть на середньому вогні, постійно помішуючи, до загустіння (~7–8 хвилин). Потім зменшіть вогонь і доведіть до густої консистенції. Зніміть з вогню, додайте ваніль і остудіть до кімнатної температури.

Масло кімнатної температури збийте до пишної світлої маси і поступово введіть остиглий крем, збиваючи до однорідності.

Коржі:

Яйця, цукор і дрібку солі змішайте, додайте молоко та олію. Поступово додайте просіяне борошно, какао і соду, змішану з оцтом. Тісто має бути рідким.

Поділіть його на 4 частини (~200 г кожна). Вилийте першу частину у змащену маслом сковороду, накрийте кришкою і випікайте на мінімальному вогні 10–12 хвилин. Перевірте готовність зубочисткою. Остуджені коржі залиште на решітці.

Коржі промазуйте кремом, укладаючи один на одного. Бока торта обмажте кремом.

Змішайте цукор, какао, молоко і доведіть до кипіння на середньому вогні, постійно помішуючи. Додайте масло, розмішайте і остудіть. Полийте торт зверху і по боках, прикрасьте натертим шоколадом.

Смачного!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *