Приготую для сім’ї сьогодні чудовий, дуже швидкий, кавовий торт.
Схожий чимось на Тірамісу
тільки значно простіше, дешевше і скоріше!
Інгредієнти:
Коржі:
- 300 мл. кефіру
- 1/4 ч. л. соди
- 2 яйця
- дрібка солі
- 200 г цукру
- 1 п. ванільного цукру
- 35 мл. олії
- 280 г борошна
- 2 ст. л. какао (20 г)
- 10 г розпушувача
Крем:
- 400 г сметани
- 3 ч. л. розчинної кави
- 110 г цукру
Приготування:
Коржі:
До холодного кефіру додаю соду і перемішую. В окремій мисці змішую міксером яйця, сіль, цукор, ванільний цукор та збиваю до білої піни. Додаю ще олії та перемішую. Тепер доливаю кефір з содою, також збиваю міксером. Змішую борошно, какао і розпушувач. Всипаю сухі інгредієнти до загальної маси, перемішую вінчиком до однорідності.
Дно форми 22 см застеляю пергаментом, бортики змащую маслом та виливаю тісто. Випікаю у розігрітій духовці до 180 градусів 50 хвилин. Потім дістаю з духовки, охолоджую, відрізаю верхівку, її перетворю на крихту для прикрашання торта. Розділяю корж на 3 рівних частини.

Крем:
У миску до сметани додаю розчинну каву та цукор, збиваю міксером. Крем має трішки настоятись, щоб став однорідним. Складаю торт, змащую кремом усі коржі, складаючи один на одного.

Змащую торт повністю кремом, посипаю крихтою від верхівки бісквіта. Нарізаю торт та насолоджуюсь!
