Знаменитий тертий пиріг: змінюючи начинки, можна готувати хоч кожен день

Тертий пиріг. Цей рецепт

я думаю, знають всі.

З будь-якою начинкою такий пиріг виходить дуже смачний

а готується дуже просто!

Інгредієнти:

  • Вершкове масло – 180 г
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор – 100 г
  • Борошно ~ 400 г
  • Сметана – 2 ст.л.
  • Розпушувач – 1 ч.л.
  • Ванілін – 1 пак.
  • Повидло
  • Цукрова пудра

Приготування

Борошно змішую з розпушувачем і натираю на тертці вершкове масло.

Перетираю це все в крихту.

В окремій ємності вінчиком змішую яйце, цукор і ванілін. Коли суміш побіліє, додаю сметану і знову перемішую вінчиком.

З’єдную рідку суміш і масляну крихту. Замішую м’яке тісто.

Ділю тісто на 2 частини. Одну частину (яка поменше) кладу в холодильник на 20 хвилин.

Другу частину розкачуют на аркуші пергаменту. Формую прямокутник товщиною 7-8 мм

Тепер начинка. Вона може бути будь-яка. Можна взяти будь-яке густе варення, перетерте з жовтком і сиром, запечений гарбуз, сухофрукти і т.д. У мене сьогодні яблучне повидло. Розподіляю його по всій поверхні тіста.

Другий шматок тіста дістаю з морозилки і натираю його зверху.

Ставлю пиріг в розігріту до 180 градусів духовку на 20-25 хвилин. Дивіться по своїй духовці! Пиріг повинен добре підрум’янитися.

Нарізаю його на порційні шматочки, поки він ще гарячий.

Можна подавати, посипавши цукровою пудрою.

Джерело

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *