Беру Сметану — Єдине печиво, яке готую вже 40 років. Дуже його люблю

Готую це печиво вже дуже і дуже багато років, а мені все не набридає! Воно дуже смачне і просто готується, поділюсь з вами!

Інгредієнти:

Тісто:

  • 500 г борошно
  • 100 г вершкового масла
  • сіль дрібка
  • 50 мл цукрова пудра
  • 1 шт. яйце
  • 150 г сметана

Начинка:

  • борошно 50 г
  • вершкового масла 50 г
  • цукор 50 г
  • волоський горіх
  • яйця 1 шт. (для змащування)

Приготування:

Тісто:

До просіяного борошна додаю масло, перетираю руками у крихту. Додаю сіль, цукрову пудру, яйце, сметану, замішую тісто руками. Перекладаю тісто у миску і накриваю харчовою плівкою та залишаю відпочити.

Начинка:

В окрему миску до просіяного борошна додаю масло, перетираю руками у крихту. Додаю цукор та подрібнені горішки, перемішую.

Тісто ділю на 2 частини, розкачую у пласт, викладаю начинку, закручую рулети.

Рулети змащую збитим яйцем, розрізаю на трикутники, роблю візерунки за бажанням виделкою. Викладаю на форму для випікання застелену пергаментом.  Випікаю у розігрітій духовці до 180 градусів приблизно 30 хвилин.

Смачного!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *