Заготовка №1 для кожної господині! Зимою відкрила баночку – і всі «ахнули», яка смакота

Моя улюблена заправка для борщу, від якої в мене слинки течуть! Готую просто, а банки потім чудово стоять просто в шафі, без холодильника!

Інгредієнти:

  • Цибуля 500 г
  • Морква 500 г
  • Помідори 500 г
  • Буряк 1 кг
  • Перець болгарський 500 г
  • Сіль 2 ст. л.
  • Цукор 3 ст. л.
  • Часник 1 головка
  • Оцет 50 мл.
  • Олія для смаження

В мене вийшло: 1 банка на 1,6 л 2 банки по 0,8 л.

Приготування:

У велику каструлю наливаю олію і ставлю на вогонь. Відправляю цибулю, дрібно порізану, обсмажуватись до прозорості. Додаю моркву терту на терці, перемішую і обсмажую разом кілька хвилин, поки морква не стане м’якою. Помідори перекручую на м’ясорубці, додаю в каструлю і тушу на середньому вогні, помішуючи.

Тепер буряк натираю на великій тертці і додаю в каструлю. Добре перемішую, тушу ще 5–7 хвилин на середньому вогні. Перець ріжу на невеличкі шматочки, кладу у каструлю, перемішую, тушу ще кілька хвилин. Додаю сіль і цукор, перемішую і тушкую ще 5 хвилин. В каструлю через прес витискаю часник, додаю оцет. Перемішую і ще кілька хвилин тушу. Уся заправка разом кипить приблизно 20–25 хвилин від початку приготування.

Забираю каструлю з вогню і одразу розкладаю в стерилізовані банки. Закриваю кришками, перевертаю догори дном і вкриваю рушниками до повного охолодження.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *